Nio nyanser av lila

image494

Kofta från Indiska som blivit väldigt hypad(antagligen på grund av Elin Kling som visade upp den på sin blogg).
Nagellack från Essie
Halsduk från H&M herr
Väska med nitar från Topshop
Skor även dem från Topshop
Clutch från samma butik som de två förra
Tröja från Lindex
Sminkväska från H&M
2-pack strumpbyxor från H&M

Uggs

image493

Att de älskade(och minst likade hatade)uggsen gör comeback nu i vinter har mötts med olika åsikter. Själv så vet jag inte riktigt vad jag tycker. De påminner om min fjortisperiod då jag och mina tre bästa tjejkompisar hade likadana beige uggs på fötterna och tyckte vi var snyggast och trendigast av alla. Men samtidigt är de grymt sköna och håller värmen, vilket få andra vinterskor gör(eller så är det jag som brukar använda alldeles för tunna stövlar). Om de är snygga eller ej, låter vi vara osagt.
Frågan är nu; kommer du använda uggs i vinter?


Topshop inspirerar

image490
Topshops hemsida finns nu en
lookbook med plagg från deras höst och vinterkollektion. En hel del inspiration med andra ord!
Åh, vad jag längtar till den 25 oktober då det blir Stockholm och Topshop för hela slanten.

Ny klänning

image488
Den här klänningen inhandlades på H&M för några dagar sen och jag älskar den! Ska användas nästa helg då min bästa tjejkompis ställer till med 18-års fest för 150 pers. Kommer bli grymt kul! Dock saknas fortfarande en
kuvertväska till min outfit, jakten fortsätter.

Dagens

image487
Grå stickad tröja - Vero Moda
Svarta shorts - H&M
Ribbade strumpbyxor - Garderobsfynd
Flätad väska - Indiska
Brogueskor - Din sko

Nu åker jag och trycker i mig nudlar och friterad kyckling, ciao!

Studiedag

Som rubriken redan avslöjat har jag studiedag idag, så jäkla skönt! Dagens planer är att äta på kinarestaurang men mina gulliga tjejer i klassen(jag vet, vi kan inte vara ifrån varandra en dag, haha). Kanske blir det lite shopping och sen ska jag och E ha vår första lektion som danslärare. Vi ska lära några tjejer och killar i 8-11års ålderna att dansa street. Ska bli himla kul! 

P.S 1 Förresten så var det
här riktigt snyggt.  
P.S 2 Lene Marlin kan verkligen hjälpa en att komma över svåra saker med hjälp av hennes vackra ballader. Tack!

Dagens diss

Var inne på Gina Tricot idag och skulle prova en bh som jag sett tidigare. Har länge känt att det behövs uppdateras lite bland underkläderna och ett set i svart spets som jag sett hos Gina Tricot skulle jag kunna tänka mig. Men shit vad jag blev förvånad när jag märkte att de inte hade större storlekar än 75b. Kände mig verkligen dissad! Hade lust att skälla ut personalen men feg som jag är så höll jag tyst. Det måste väl vara fler än jag som behöver större storlek?


Tacka H&M som iallafall har lite större storlekar både vad gäller kupstorlek och omkrets.

Clutch sökes!

image484 image485 image486
Jag har länge letat efter en snygg kuvertväska men har märkt att utbudet inte är speciellt stort(iallafall inte där jag har letat). Trots att det är en av höstens stora trender trängs dem inte precis med varandra på hyllorna. Så jag tänkte fråga er: Har ni sett någon snygg kuvertväska och vart?
Väskorna på bilderna kommer ifrån Fendis höstkollektion och ägde jag någon av dem hade jag inte ens behövt skriva det här inlägget, så perfekta! Speciellt den blockmönstrade till höger, ge mig!

På Tv ikväll

image483
Ikväll visar TV4 ett program om Victoria Beckham och familjens flytt till Los Angeles(om jag inte minns helt fel). Det ska inte missas! Så Victoria Beckham special klockan 21 på TV4, alltså.

Nu ska jag hem till en kompis och hjälpa henne att färga håret.

The look of today

image482
Stockholm Streetstyle stötte på modellen Erin Wasson på biblioteksgatan and she's looking fab. Älskar hennes oversizade kavaj och hur hon matchar den med hatt, urringad top och Miu Mius grymt snygga batikväska. Ge mig!

Senaste fyndet

image481
Fredagens impulsköp blev den här tröjan från H&M. Har länge letat efter en med trekvarts ärm och som är kort i midjan så när jag hittade den här var jag helt enkelt tvungen köpa den.
Som alltid är den mycket snyggare på än när den hänger på galgen men den lär ju dyka upp på någon outfit bild snart.

Idag har jag haft en litet mini spa här hemma. Gjort manikyr, inpackning, ansiktsmask osv. Det är sällan man hinner med sånt så man får passa på när man har tid.
Kvällen kommer att spenderas med pojkvännen, kanske blir det bio? Hoppas verkligen det blir fest nästa helg, har haft alldeles för många lugna helger på rad nu.
 

Nya hörlurar tack



Ganska irriterande att en av mina hörlurar till ipoden har gått sönder. Inte så kul att lyssna på musik från bara höger öra hela tiden. Så jag är verkligen i behov av ett par nya och dem här rosa som finns att köpa på iShop skulle jag inte tacka nej till. Antagligen blir det en beställning, jag får se.

Oriflame

image479 image480
Kom precis hem från en myskväll med några tjejkompisar. En av dem har precis blivit säljare för Oriflame och självklart vill man stötta genom att köpa lite produkter. Har knappt provat något ur deras sortiment tidigare(även om märket är väldigt vanligt och det finns många som säljer)men eftersom priserna är så pass låga är det klart att jag ville testa. Så jag beställde en rengöringslotion och ett läppglans(dock inte den färgen som syns på bilden). Slutsamman landade på lite mer än 100 spänn.
Men jag tänkte fråga er, är det någon som använder/har testat deras produkter och vad tyckte ni?

Gårdagens

image477 image478

Igår var jag på ledarutbildning(ska jobba som danslärare i höst)och åkte dit direkt efter skolan. Sen kom jag hem så sent att jag inte hann lägga upp bilderna på det jag hade haft på mig. Så jag visar dem idag istället.
Och nu när jag tänkte skriva vart alla plagg allt kommer ifrån så märkte jag att precis allt är från H&M(förutom väskan som kommer ifrån Indiska men den kom ju ändå inte med på bild). Jag borde få betalt av dem, så mycket reklam som jag gör, haha.

Mössor

image476
På senaste tiden har jag blivit sugen på att införskaffa en mössa. Såg en tjej på stan idag som hade en stor vit mössa som hon matchade med skinnjacka, klänning, tights och stövlar. I like! Ovan ser ni några av mina favoriter som går att hitta på nätet. Ska nog spana in H&M imorgon där det förhoppningsvis lär finnas ett större utbud än på deras webshop.

Förresten har jag berättat att jag ska till Stockholm den 25 oktober? Min klass ska dit och gå på olika studiebesök och på kvällen ska vi se musikalen "Singing in the rain". Däremellan har vi massor timmar som ska läggas på shopping. Jag längtar redan!


Dagens

image473 image474 
Svart lång kofta - Bik bok
Gråa tights
Stickade strumpor -
gjorda av mormor
Stövlar - Wedins
Väska - H&M
Skinnjacka - H&M
Örhängen - H&M

Fy, vad trött jag är! Orkar i princip ingenting, därav ganska dålig bloggning. Går upp, åker till skolan, kommer hem, pluggar och somnar. Känns lagom kul. Är i behov av lite ledighet.
Idag invigde jag iallafall nya koftan(väldigt dålig bild)och jag måste säga att den är i kortaste laget även fast den är i storlek L. Fick gå och dra i den ett antal gånger i skolan.

Nu blir det mys framför tvn. Först Kyle XY(har visst redan börjat) och sedan Desperate housewives. Det är det väl ingen som missar?

Stövlar och benvärmare

image470

Idag efter skolan tog jag en snabb runda på stan och köpte dessa stövlar från Wedins som jag har spanat in ett bra tag nu. Gillar dem skarpt! Sen blev det även ett par benvärmare från Cubus(värst vad mycket jag har shoppat där den senaste tiden). Perfekta både på baletten och i stövlar! 

 

Helgen

Jag vet att det inte har blivit speciellt mycket bloggning i helgen men som alltid har det varit fullt upp. I fredags hade jag myskväll med tjejerna. Kladdkaka, chips, läsk och film, kan det bli mycket bättre? Sen på lördagen var jag med pojkvännen och idag har jag övningskört nästan hela dagen. Gick faktiskt riktigt bra och jag satsar på att kunna ta körkort i mars när jag fyller 18.
Dessutom har jag fixat så att jag ska få en bärbar dator, ingen sprillans ny men den funkar. Hoppas pappa dyker upp med den i veckan!
Imorgon ska jag antagligen beställa
dansskor och köpa stövlar, we will see.

Nej, nu är det plugg som gäller. Har prov både imorgon och på onsdag. Ja, nu börjar det igen...

Dagens önskeoutfit

image469
Klänning:
Topshops variant på dragkedjeklänningen är grymt snygg.
Clutch: Drömmen vore ju denna från Marc Jacobs.
Stövlar: Ett av höstens svåraste köp är helt klart stövlarna. Vädigt många att välja på, väldigt få som är precis som man vill ha dem. Dessa från Asos skulle jag kunna tänka mig.
Armband: Stora guldarmband piffar upp vilken outfit som helst. Från Asos.
Tights: Nu i höst byter jag ut de svarta tightsen mot gråa eller ett par i färg. Dem här kommer ifrån Topshop.
Halsduk: Det bästa med hösten är alla härliga stickade plagg. Den här halsduken från H&M skulle jag gärna vira runt halsen när det blir lite kallare.

Gorgeous Rachel Bilson

image467 image468
Det var ett tag sen man såg eller hörde något om Rachel Bilson men idag på
Just Jared publicerades dessa bilder. Precis som alltid ser hon riktigt fab ut(även om jag kanske skulle ha valt en annan färg på väskan)och jag är verkligen avundsjuk på hur hon kan passa så bra i allting och få det att se ut som om hon bara slängde ihop någonting fem minuter innan hon gick utanför dörren.
Men jag antar att det är vad personlig stil handlar om.

Dagens

 

Svart skinnjacka - H&M
Grå tröjklänning - VeroModa
Svarta tights
Svart väska -
Tiger of Sweden
Blå sjal - Cubus
Svarta flats - Wedins

Stylish mom

nicole richie baby bump watch 14

Åh, vad gulligt! Nu börjar ju magen att synas på riktigt. Visst var det många som tvekade på att Nicole skulle klara av att bli mamma men jag tror att dem åsikterna har ändrats nu. Iallafall av mig. Förresten ser hon riktigt fab ut i långklänning och hatt. Tänk om det blir en tjej, hon kan känna sig lyckligt lottad som har en mamma med den garderoben.

Dagens shopping

   

Känns som om jag inte har shoppat på evigheter, vilket i och för sig stämmer eftersom jag försöker att spara mina få slantar. Men idag kunde jag inte hålla mig längre och fick med mig en lång svart kofta och en mörkblå sjal hem.

Jag har länge letat efter den perfekta koftan att använda till tights i höst. Tyvärr så finns inte H&M trend här så Stella McCartneys look a like(den som tack vare Elin Kling blev hett eftertraktad i bloggvärlden)går ju tyvärr inte att få tag på. Men på Bikbok(tro det eller ej)hittade jag den här koftan efter att en kompis tipsat mig. Är inte riktigt hundra på den, ville helst ha en grå men det fanns inte. Vad tycker ni, ska jag behålla den?
Cubus hade de flyttrea och jag fyndade då den här sjalen för 50 spänn. Älskar färgen!

Cosmopolitans nya chefredaktör

Som de allra flesta säkert redan vet så har Jonna Bergh Wahlström bytt Cosmo mot Glamour. Det har även varit känt ett tag att  Maja Persson är den som nu tar över som chefredaktör på, enligt mig, Sveriges bästa magasin. Maja har arbetat på tidningen sedan hon var 19 och jag tycker att det är en bra idé att låta någon som redan arbetar på Cosmo att ta över. På så sätt blir det inte alltför mycket förändringar och tidningen kommer att fortsätta i samma stil.

Älskade OC


Har länge funderat på när sista säsongen av OC släpps och såg nu att den finns att köpa på
cdon från och med 5 december(perfekt julklapp?). Men redan nu kan man boka och får då även lite rabatt. 
Jag kommer verkligen att sakna OC nu i höst när alla andra serier börjar sändas igen. Det är den första tv-serien jag följt slaviskt och inte missat ett avsnitt av. Dessutom har jag en hel del minnen kopplade till den serien och när sista avsnittet sändes grät jag hur mycket som helst(vilket jag annars inte brukar göra när det gäller tv-serier, filmer etc.) Min absoluta favorit var Summer, åh vad jag älskade henne! Det är antagligen därför jag(och många, många fler)säger "euw" lite för ofta...
Nu vet jag iallafall vad jag ska göra på julllovet!

Vad tyckte ni om the OC och vem var eran favorit?


Oh no, Britney

britney spears vmas performance 2007 83 britney spears vmas performance 2007 86
Uppträder man i underkläder, mimar hela låten och går runt och posar istället för att dansa kan det inte bli annat än flopp. Dessutom ser hon riktigt uttråkad ut. Tyvärr. Kanske borde Britney lägga sångkarriären på hyllan en gång för alla och satsa på att vara mamma istället?
Kolla in hennes nummer här.

Hudanalys

image459 image460
Idag var jag och en kompis på den där kostnadsfria make-up kursen som jag berättade om förra veckan. Tjejen som hade det hela jobbade för
Mary Kay men det blev inte så mycket make-up som vi hade trott utan det handlade mest om huden, rengöring osv. Inget fel med det, det var jättekul iallafall och vi lärde oss en hel del.
Jag köpte även en foundation som är den bästa jag testat! Såg verkligen naturlig ut, perfekt nyans. Dessutom täpper den inte till porerna och innehåller inte olja. Antagligen skulle jag ha köpt alla rengöringsprodukter som vi testade om det inte vore för de höga priserna. På hemsidan såg jag dessutom att priserna är mycket lägre i USA än i Sverige. Min foundation som jag gav 219 kronor för kostar bara 14 dollar på hemsidan.

Men jag kan verkligen rekomendera Mary Kay om ni inte redan har testat det.


Britney is back?

image458
Ikväll uppträder Britney Spears på MTV Movie Award och detta beräknas bli hennes stora comeback. Hon ska framföra nya singeln "Gimme more"(som förövrigt är riktigt bra, enligt mig)och jag håller verkligen tummarna för Brittan.
Här kan man kolla på ett kort klipp när de repeterar inför galan(lägg märke till hennes välsvarvade kropp). Tyvärr sänds den klockan två i natt, annars hade jag suttit bänkad framför tvn. Nu får man hoppas att programet går i repris eller läggs ut på YouTube.

Souk street fashion award 2007

image448image449image450

image451image452image453

image454image455image456

image457

Som säkert många redan vet så pågick Souk Street Fashion Award i helgen. Nu kan man se alla tävlande och rösta
här. Jag blev ganska besviken på deras topp 10 lista men det fanns en hel del snygga outfits som ännu inte kvalat in sig på listan. Så jag gjorde en egen topp 10(ej i ordning)och enligt mig borde någon av dessa vinna priset på 5000 spänn att shoppa för på SOUK.
Vem av dem här tio skulle du ha röstat på?

I want your look

image447

Igår när jag såg filmen
Material girls upptäckte jag hur otroligt snygg Hilary Duff är(nej jag har inte riktigt tänkt på det tidigare). Älskar verkligen hennes look! Perfekt hår, precis som jag vill ha det, och snyggt sotad runt ögonen. 
Varför ser aldrig min snedlugg ut sådär? Och varför ser hennes hår inte helt platt och volymlöst ut även fast det är rakt?
Tips mottages gärna om hur man blir lika snygg som Hilary.

image446 image445

Äntligen fredag

Fy vad trött jag är, kan knappt hålla ögonen öppna. Helst av allt skulle jag vilja lägga mig under täcket och sova men det är ju helg och det känns väldigt onödigt att slösa bort sina lediga dagar. Så ikväll ska jag umgås med två tjejkompisar. Absolut inget festande, ska ha en vit helg. Jag får tänka som Elin Kling; Sätter jag på mig en blingandes outfit så lurar jag mig själv att jag är pigg. Jo, man kan ju alltid försöka...

Test: Kms texture blast

image443 
(bild från Ebay eftersom jag inte orkade ta en egen)
Idag var jag och klippte mig. Ingen stor förändring(är lika mesig med mitt hår som Ebba von Sydow). De slitna topparna klipptes bort och snedluggen fixades till lite.
Efter att ha varit hos frisören gick jag in på Rusta(är inte där speciellt ofta men ibland kan man hitta riktiga fynd)och hittade då en root lifting spray från Kms som i vanliga fall bara säljs hos frisörer. Dessutom var priset mycket lägre. Mitt hår är verkligen i behov av volym och även om det är ganska tjockt så hänger det bara rakt ner. Så jag bestämde mig för att testa och här kommer en liten recension;

Pris: 60 kronor fick jag lägga ut. På frisörsalonger omkring 230 kronor(kollade upp det på nätet)
Användning: Spraya vid rötterna och styla håret. För extra volym ska man använda hårfön(har inte testat det än).
Utseende: Snygg! Grön flaska med munstycke.
Betyg: Jag tror att jag hade för höga förväntningar, hade förväntat mig megavolym. Resultatet blev inte riktigt detsamma men man såg en klar skillnad och håret fick sig ett lyft. Måste prova med hårfön, då kanske det blir ännu bättre! 230 pix hade jag nog inte betalat för den men 60 kronor var den ju helt klart värd. 3 av 5.


Dagens

image440 image441
Grå klänning - H&M
Svarta tights
Skinnväska -
Tiger of sweden
Elefanthalsband - H&M
Skinnjacka - H&M
Ankelboots - Lindex

På den andra bilden var det inte en speciellt smickrande vinkel för mitt lår men det bjuder jag på. Ingen retusch på den här bloggen!

Ikväll blir det bio, På smällen, någon som har sett den?

Gratis är bäst

image439
Fick precis ett samtal från en make-up artist som min kompis varit på kurs hos. Min snälla kompis skrev dessutom upp mig på en lista så att jag också kunde få gå den här kursen, helt gratis! Jag får dessutom ta med mig två vänner till och vi kommer då få manikyr, hudanalys och sminkning för priset av noll kronor.
Ibland har man tur!

Mera H&M

Brittiska tidningen The Guardian anklagar  H&M för att utnyttja arbetskraft i sina textilfabriker i Indien. Om det stämmer att femton arbetare om dagen kollapsar och att en anställd tjänar 16 kronor på nio timmar hoppas jag verkligen att H&M gör något åt det! Läs hela artikeln här.


Dagens

image438 image437 

Svart klänning - H&M(sport)
Svart kortärmad kofta(som nästan inte syns på bilden)
Mörkgrå tights - Cubus
Halsband - H&M
Quiltad väska
Skinnjacka - H&M
Ej med på bilden: Vita tygskor
Nu blir det skolan, ses senare!

Update:
Hemma igen och tog några nya bilder. Hoppas dem är bättre!

Älskade H&M

image431image432image433

Idag upptäckte jag att jag hade mer pengar kvar på kontot än jag trodde, vilket firades med lite shopping, som för det mesta på H&M. Jag tror att nästan hälften av min garderob kommer just därifrån. Dels för att man kan hitta nästan allt där till låga priser och dels för att varken Zara, Topshop eller någon annan stor kedja finns här.

Iallafall så blev det en grå klänning med mudd längst ner. Den är mycket snyggare på eftersom mudden ger lite mer volym än vad en vanlig rak klänning gör. Ni ska få se!
Sen köpte jag även ett elefanthalsband som jag vet har funnits på H&M ett bra tag men som jag aldrig köpt. Fråga mig inte varför, 40 spänn för det här halsbandet kallar jag för ett kap!

In till stan

Nu ska jag(som rubriken redan avslöjat)in till stan med några kompisar och kolla på en i vår klass som är med i musikalen Fame. Ska bli riktigt kul! Innan dess ska jag spana lite i de få söndagsöppna affärerna.

Den här väskan från H&M var förresten grymt snygg. Älskar dragkedjan! Måste kolla om den finns i butik.

Skoproblem

image429

Det har uppstått ett problem bland mina skor. I september, oktober kan det vara svårt att veta vad man ska sätta på fötterna. Stövlar känns lite tidigt, man kommer ju använda dem hela vintern. Ballerinaskor känns inte heller så aktuellt, fötterna blir ju nästan blå. Och tygskor/gympaskor är ju inte speciellt kul att gå runt i sju dagar i veckan. Däremot funkar ankelbootsen perfekt! Varken för varma eller för kalla och dessutom snygga. Har bara ett par från Lindex som jag köpte förra året men självklart vill man ha ett par(minst)den här säsongen också. Funderar på ett par låga eftersom dem från Lindex har klack.

Vad använder du för skor den här tiden på året?

Drömmen om Elin...

Inatt drömde jag om fröken Kling. Att hon var hemma hos mig och rotade i min garderob för att hitta något hon kunde ha på sig. Efter mycket om och men valde hon en tee med tryck(som i verkligheten inte ens finns i min garderob) och ett par svarta stuprör. Ändå verkade hon missnöjd och tyckte inte alls om några av mina kläder. Jag vet inte riktigt om det var en mardöm men jag antar det.

    
 

Om man ska tolka den här drömmen(ja, jag brukar försöka lista ut vad mina drömmar betyder)så tror jag att den beror på att jag tycker att jag inte har något att sätta på mig(därav Elins missnöje)och att min inspiration(för Elin är ju en stor inpirationskälla) är i botten. Därför skulle det vara jättesnällt om ni kunde länka till era bloggar. Så att jag får lite ny inspiration(speciellt till kvällens fest) och kanske hittar några nya favoritbloggar.