Late news

Som säkert alla redan vet, eftersom princip alla modebloggare skrivit om det idag, så läggs magasinet Modette ner. Jag är inte speciellt förvånad, eller besviken.  Förväntningarna var höga men tidningen lyckades inte sälja tillräckligt med upplagor.
Upp som en sol och ner som en pannkaka....

Dagens önskeoutfit

193020-425

Fy, vad kallt det börjar bli! Riktigt höstväder. Inte speciellt skönt att stå och frysa vid bussen varje morgon men ändå ganska mysigt när man är inne. Denna outfit skulle jag mer än gärna ha satt på mig idag. Den hade passat mycket bättre än mina tunna tights och klänning.

Otroligt fin kofta i en av höstens snyggaste färger. Är det någon om vet ett budget alternativ så säg till! Den här kommer ifrån
See by Chloe.
Enkelt vitt linne från H&M.
Jeans med hög midja och smala ben(ja det kommer ta ett tag innan jag sätter på mig 70-talsutsvängda brallor) från Topshop.
I höst är det snarare minimize än oversize som gäller i väskväg. Jag älskar det! Den här svarta skinnväskan kommer från Asos(men när jag skulle länka så ser jag att den inte finns kvar på sidan längre. Det gick fort!)
Svarta ankelboots är något jag behöver köpa så snart som möjligt. Den här modellen från DinSko tyckte jag var riktigt snygg.
Nej, det är in CC skyes double wrap armband utan Asos fina kopia. För bara 149 spänn! Ge mig!

Nothing special

Idag: Att försöka lära sin 71-åriga farmor hur en dator fungerar stärker verkligen ens självförtroende. Jag som inte tycker jag är speciellt duktig på sånt kände mig som ett proffs i jämförelse. Skulle stannat där någon timme efter skolan. Jag kom hem precis.

Nu: Duscha, äta, ringa pojkvännen, försöka hitta något snyggt att ha på mig imorgon... Det lär inte bli mycket sömn den här natten heller.

Dagens

 

Skinnjacka - H&M
Grå pashminasjal - köpt i Turkiet
Vit tee - Lindex
Svarta stuprör - H&M
Svart skinnväska - Indiska
Armband - H&M och Glitter

En grå och en svart

image421image422

Blev lite shopping idag efter skolan. Dessa linnen/miniklänningar fyndade jag på H&M för 98 spänn styck. Egentligen kommer de ifrån sportavdelningen och ska väl användas under yoga pass eller något. Men vem bryr sig? I like them!


Finn ett fel

image418

När jag såg den här bilden första gången tyckte jag att Sofis outfit var riktigt söt. Ibland känns det som att hon bara sätter på sig vissa plagg för att de är trendiga och inte för att hon gillar det men det här pasade henne verkligen. Varför outfiten inte var helt perfekt förstod jag efter några sekunder. Vart är hennes bh? Är det någon ny trend hon försöker starta?
Personligen tycker jag inte alls att det är speciellt hett att gå utan bh. För att kläderna ska sitta snyggt behövs det ju en bra grund, den där toppen hade varit mycket snyggare om inte två nipples hade synts rakt igenom. Det värsta är att det inte är första gången. Det finns en hel de bilder där Sofi är bh lös.

image419 image420

Vad tycker ni? Är det hot eller not att inte använda bh?


Höstens pumps

image417

Nu vet jag en till sak som ska läggas till på min höstshopping
lista. Nämligen ett par partyskor! Högklackade pumps med lagom tjock klack tycker jag är snyggast. Den här säsongen gör den lite vassare klacken comeback men det är tveksamt om jag sätter på mig så här smala klackar. Varken speciellt snyggt eller stadigt. Nej, lagom är bäst.

Trött.

Jag är så trött så att jag skulle kunna lägg huvudet på tangentbordet och somna på en minut. Skulle vara riktigt skönt faktiskt! Har ont överallt(kan knappt gå)eftersom dansen börjat igen och jag inte har tränat något på hela sommaren. Dessutom är det stor fest ikväll som inte kan missas. Förresten är det fest imorgon också. Så det lär inte bli mycket sömn den här helgen heller.
Nej nu ska jag ta en dusch och sluta skriva en massa onödigheter.

Vad har ni för er ikväll?

Dagens

image415 image416

Svart skinnjacka - H&M
Grå klänning - H&M
Bronsfärgad axelväska - Indiska
Bruna skor med remmar - Scorett
Halsband med hjärtberlock - Wedins

Tyvärr fick även ett par svarta tights vara med när jag gick ut och upptäckte att vädret inte var lika optimistiskt som mitt klädval.

Första höstshoppingen

193020-414

Idag inhandlades mitt första höstplagg(låter som värsta grejen)på Vero Moda. En lång, stickad tröja för det fantastiska priset 159 kronor. Går att variera en hel del men mest kommer den att användas över tights med upprullade armar, kanske som på den här
bilden? I like!

 

Hittade även den här t-shirtklänningen i samma affär. Ganska töntigt tryck men det syns ju inte på långt håll. Älskar verkligen t-shirtklänningar och det kommer nog ta ett bra tag innan jag överger den trenden. Bekvämt och snyggt på samma gång!
Och som alltid är den mycket snyggare när man har den på sig än när den hänger på galgen.

Dofta som en hemmafru

image411


Idag när jag gick på stan med Emelie(köpte även två tröjor som jag visar sen)så såg vi att de desperata hemmafruarna hade fått sin egen parfym(antagligen edt för att vara exakt). Forbidden fruit var det väldigt passande namnet och en flaska gick på 200 kronor. Vet inte hur länge den har funnits. Är det någon som har sett den förut? Den luktade iallafall helt okej men är nog riktad till en lite äldre målgrupp. Kanske en perfekt present till mamma?

Shoppinglista

image410



Vad står på din shoppinglista inför hösten?


Äntligen...

193020-407 193020-409
..har jag blivit ägare till en skinnjacka vilket verkligen var på tiden. Det blev skinnjackan från H&M efter att ha frågat mamma väldigt snällt och lovat att hjälpa till lite hemma också. Så det bästa av allt var ju att jag inte alls behövde betala många kronor för den. Nu längtar jag ännu mer efter lite kallare väder så att den kan användas varje dag!

Back to school...

Så var det dags igen. Sena kvällar, festande och sol och bad byts ut mot plugg, prov och stress. Låter väldigt lockande. Börjar klockan ett idag men då är det ju inga lektioner utan mer utdelning av scheman och sånt. Har dessutom redan tjuvkikat på schemat på skolans hemsida och det ser riktigt bra ut!

Synd att alla ettor har gått hem när vi kommer, skulle vara kul att se när de går omkring där vilsna och uppklädda som aldrig förr. (Jag vet precis hur det känns!)
Nej, nu måste jag nog börja gör mig i ordning och redo för ett nytt skolår.
Ciao!


Skinnjacka

image406

Jag måste vara en av de få i Sverige som inte äger en skinnjacka än. Jag vet inte varför, tycker ju det är så snyggt men antagligen är det priset som gör att man tvekar. Men nu har jag bestämt mig, i höst ska jag ha en! Har hittat två stycken från H&M som jag skulle kunna tänka mig. Den första är i svart skinn och kostar runt 1000 spänn(och den är mycket snyggare i verkligheten). Den andra är desto billigare, bara 400 kronor på barnavdelningen och jag gillar verkligen modellen. Men problemet är att den är fejk. Vet inte riktigt om jag vill gå runt med en plastjacka, den ser lätt väldigt glansig ut.

Vad skulle du ha valt? Äkta eller inte?


Sommarens...

Skolan börjar på tisdag, sommaren är därmed slut så vad passar bättre än att sammanfatta den?

...bästa: Turkiet och Strömstad är något jag kommer minnas länge.
...besvikelse: Vädret! Tror inte att det behöver någon närmare förklaring.
...mest använda: Silvriga flats från H&M. Eftersom nästan alla mina andra sommarskor gett mig hemskt mycket skoskav har dessa använts flitigt. Nu är de helt slitna och den silvriga färgen blänker inte alls lika mycket.
...köp: Tiger
väskan
...fynd: Rosa kameran
...snackis: Nicole Richie är gravid!(och spekulationer om hur hon ska klara av att bli förälder och hur mycket hon måste äta upp sig för att barnet inte ska dö)
...hysteri: Lacktightsen och jeansjackan stod högt upp på många bloggerskors önskelista.
...trender som fortsätter i höst: Jag skulle tippa på skinnkjolen, hatten och fransar.
...modehändelse: Stockholm fashionweek, of course!
...stilikon: Enda sen fröken Kling börjat blogga har hennes outfitbilder hjälpt mig ur många klädkriser.
...typiska inehåll i en outift: Avklippta Levis jeans, jesussandaler och wayfarers
...accessoar: Armbanden! Kyssjohanna fick en hel del beställningar på cc skye kopiorna.

Gårdagens

image404
Ganska oproffsigt tagen outfitbild i spegeln men hann inte fixa en annan. 

Vit tee med uppvikta armar - Lindex
Svart miniklänning(under) - Acne
Svarta tights
Djurmönstrad sjal(favorit!)
- H&M
Diverse armband - H&M och egengjorda 

Pics from Turkey

Igår kom jag hem til Sverige igen men hann tyvärr inte uppdatera eftersom det blev fest direkt på kvällen.
Men jag kan säga att Turkiet(Alanya)var helt underbart. Vädret, maten och dansklubbarna! Jag och E funderade på att stanna en vecka till, ville verkligen inte hem till kalla Sverige som dessutom blivit ännu kallare än jag trodde. Det är ju riktig höst här nu, fyy.
Det enda dåliga med Turkiet måste vara shoppingen, märkeskopior överallt och i de få "riktiga" butiker som fanns hittade jag nästan ingenting heller. Så shopping blev det tyvärr inte så mycket av.

     

   
Grå pashminasjal, läppglans juicy tubes i färgen peche(tog en bild från internet eftersom den jag tog inte blev något vidare), solbrillor och en massor armband som fanns överallt i Turkiet. Tio stycken för tio spänn!

Packat och klart

Nu är det inte långt kvar tills vi åker och jag längtar jättemycket! Väskan är (nästan)färdigpackad och reseoutfiten framlagd. Så inatt klockan två åker vi härifrån mot Arlanda. Jag vet bara att vi ska bo någonstans i södra Turkiet eftersom det är ospecificerat så antingen hamnar vi i Alanya, Atalanya eller någonstans runt omkring. Jag hoppas på Alanya, någon som varit där? Jag hinner antagligen inte blogga mer nu eftersom jag ska in till stan och hjälpa älsklingen, som är ute i sista minuten, att hitta ett par skor som han kan ha med sig eftersom tjocka gympaskor inte är någon hit i stekande värme.

  

Men jag hoppas att alla får en bra sista tid på sommarlovet och att ni inte glömmer bort mig när jag är där nere ;)
Ciao!

Fredagslista

Dammar av en gammal favorit

Dagens dusch: Ingen, än så länge
Dagens frisyr: Uppsatt i slarvig knut
Dagens smink: Inget, än så länge
Dagens klädsel: Tjatade om den i hela förra inlägget
Dagens händelse: Vi åker till Turkiet inatt!
Dagens planer: Packa till Turkiet
Dagens saknad: Alla kompisar som man träffar alldeles för lite under sommaren
Dagens drog: 
Chokladbollar
Dagens tråkigaste: Ja, vädret kan man ju inte skryta om precis
Dagens finaste: Min nya väska från Indiska
Dagens måste: Packa!
Dagens dricka: Vatten, as usual
Dagens köp: Baguetter och godis att ha på vägen till Arlanda
Dagens mat: Det lär väl bli nudlar, mm I like!
Dagens sjuka: Har klarat mig helt ifrån sånna tråkigheter
Dagens kärlek: E, såklart!
Dagens mående: Glad men trött

Fyll gärna i den du med!

Dagens outfit

image388 image389
Idag ser jag ungefär ut som Kirsten Dunst(plus bh minus wayfarers - jag vet dem är skitsnygga men jag passar inte i dem, tyvärr) i en slapp tee och gråa jeansshorts. Dessutom hade jag till och med flip flops på mig när jag gick ut och hämtade posten. Men där slutar likheterna och det är därför jag hellre lägger upp bilder på Kirsten än på mig i dagens outfit. Hon ser ascool ut i slarvigt hår och enkel tee och att hennes hy inte sett solen på väldigt länge spelar ingen roll. Jag ser ut som raka motsatsen och om mina grannar inte kände mig skulle de utan tvekan kunna ta mig för något som katten släpat in. Det jag menar är att Kirsten är kändis och ser cool ut i allt, jag är Terese och ser helt enkelt inte så cool ut i allt.
Dagens I-landsproblem eller vad?

Mischa Barton goes darker

image385 image386

Efter att ha haft ett långt
ljusbrunt fall så länge vi kan minnas har nu Mischa färgat håret mörkbrunt med inslag av rött och dessutom klippt av det en bit(eller är det bara sina extension som hon har tagit ur?) Jag är verkligen tveksam till färgbytet, tyckte hon var jättesnygg i sina slarviga ljusbruna lockar(som hon hade under O.C säsong tre). Men det är väl som med allt annat, det tar ett tag att vänja sig sen kommer jag kanske tycka att det ser riktigt bra ut. Who knows?

Vad tycker du om Mischas nya hårfärg? Bättre eller sämre än den förra? 


image387

My new bag

  
Idag blev det lite reashopping igen. Hittade den här väskan på Indiska för 80 pix och tyckte att den skulle passa perfekt som sällskap i Turkiet. Mycket bättre med en liten axelväska än en i storlek XL när man trängs på marknader och liknande. Om jag ska vara ärlig så är det här faktiskt den första väska jag köpt som inte rymt allt man behöver för att vara borta en vecka ungefär. Älskar oversize väskor men har även börjat få upp ögonen för de lite mindre på senaste tiden(och mina axlar och rygg tackar mig för det!)
Sen köpte jag även den här boken till älsklingen(ingen aning om den är bra, någon som har läst?) så att han har något att läsa på stranden nästa vecka. Det är i och för sig inte speciellt troligt att han läser ut hela eftersom han inte har öppnat en bok sen man var tvungen på högstadiet men hoppas kan man ju alltid.

image384
Sen fick jag även Vecko Revyn(som jag har tröttnat ganska mycket på den senaste tiden) på posten och köpte med mig Solo hem(som jag däremot tycker har blivit mycket bättre). Men jag ska spara dem till Turkiet så jag ska försöka att inte smygläsa dem innan dess.

Sommar, sommar, sommar

Som alla säkert redan märkt så har äntligen sommarvärmen kommit till vårt avlånga land(hur länge den kommer att stanna är ju en helt annan sak). Så den här dagen har spenderats i bikini ute i trädgården med en massor bra tidningar som sällskap. Men när jag ligger där ute och steker som bäst kommer jag på att det idag är exakt två veckor kvar till skolan börjar. Två veckor?! Vart tog sommaren vägen? Och vad har jag gjort hela lovet? Snart sitter jag i skolbänken igen, tittar på min svaga solbränna som sakta men säkert försvinner bort och börjar känna mig oerhört stressad över allt man ska hinna med(som prov, läxor och träning) på höstterminen. Nej, jag vill inte börja skolan nu. Men ge mig en månad till av sol, bad, festande och lata dagar så är jag kanske redo. Kanske...

image380

När börjar ni skolan/jobba igen? Någon mer som börjar få lite panik?

Dagens shoppingfynd

Shit, vad länge sen jag tog en riktigt shoppingrunda på stan. I och för sig tillåter ju inte ekonomin det just nu men det går ju alltid att fynda. Och det var precis det jag gjorde. Mitt dyraste plagg gick på 70 spänn!

  
Grönt halternecklinne. Trodde att jag hade slutat handla på rean för den här säsongen men när jag såg det här linnet på MQ kunde jag inte låta bli. Perfekt till Turkiet! Kostade egentligen 100 spänn(på rean) men fick det för 50 efter att ha använt min rabatt som man fick när man blev medlem.
Grått linne från H&M. Ser väldigt kort ut på bilden men funkar utmärkt tillsammans med tights.
Mörkgråa tights(som ser ut som urtvättade svarta på grund av kameran)gav jag 50 kronor för på Cubus. Känns som ett bra köp till hösten eftersom jag tröttnat lite på alla mina svarta.

Gisele Bündchen - the new face of Vero Moda

image373

Efter att ha gått ett antal stora
visningar och varit på framsidan av de flesta modemagasin är nu supermodellen aktuell med en kampanj för (ganska otippat) Vero Moda. Jag tycker bilderna är jättesnygga och det skulle inte förvåna mig om Vero Modas försäljning ökade på grund av Gisele. Jag menar vem vill inte köpa likadana kläder som Gisele har haft på sig?

  

Skinnkjol

image371 image372

Jag var länge tveksam till plagg i skinn(förutom skinnjackan såklart)men efter att ha sett dessa bilder på Ashley har jag helt ändrat uppfattning. Skinnkjolen är riktigt snygg! Dessutom matchar hon den med en enkel top med upprullade armar,  vilket känns som en
hit i höst.
Som säkert många redan vet så finns det en budgetvariant hos GinaTricot. Måste spana in den nästa gång jag är där.

Så vad tycker du om plagg i skinn? Hissar eller dissar du?

Mary-Kate

image368

Oh my god vad snygg Mary-Kate är på de här bilderna. Älskar frisyren(kanske ska försöka göra en liknande i mitt eget hår?), sminket, ja allt. Riktigt fräsch helt enkelt!

 

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Dress like a princess

Mitt bästa köp (just nu): Min rosa kamera(om man inte tänker på kläder) Annars är det självklart nya väskan!

Mitt sämsta köp: Det hänger mycket i min garderob som jag inte har använt, fast det är mest billiga toppar från H&M. Sen har jag en förmåga att köpa skor som jag vet att jag inte kommer använda speciellt mycket eftersom det är hög skoskavsvarning på dem från början. Så det är många skor som står orörda men som jag ändå inte kunde låta bli i affären bara för att de var så snygga.

Mitt dyraste köp: Min väska från Tiger of Sweden, men den var värd varenda krona!

Mitt billigaste köp:  Måste vara alla smycken som jag fyndat på rean för ungefär 20 kronor styck.

Mitt senaste köp: Väskan från Tiger(börjar jag bli tjatig?)

Mitt nästa köp: En skinnjacka står högt på listan! Annars letar jag efter en snygg kuvertväska och några klänningar att ta med till Turkiet.

Ett köp jag ångrar att jag inte gjorde: En armygrön klänning från H&M med jättesnygg skärning i ryggen. Hade gått och spanat på den i flera dagar men när jag väl skulle köpa den fanns den inte kvar(såklart). Ångrar att jag inte köpte den direkt!

Mitt önskeköp (just nu): Miu Mius patchworkväska.

Det blev en rosa

 

Igår fick jag hem min kamera(men kunde inte visa den eftersom jag var på Liseberg hela dagen)som jag beställde hos Halens för ett tag sen. Hade svårt att bestämma om jag ville ha en röd eller rosa men till slut blev det den här och jag är mer än nöjd. Så snygg! Ska inviga den på kvällens grillfest hemma hos mig.
Förresten så åker jag till Turkiet nästa lördag(solbränna here I come!) så självklart följer den med även då. Känner på mig att jag och min rosa vän kommer få många roliga minnen tillsammans!