Jäkla skitväder!

Kul, verkligen skitkul att hela sommaren hittills har regnet bort. Idag skulle jag åkt på festival med Jonna men vädret tillåter ju inga utomhusaktiviteter. 
Så det blir väl att sitta inne hela dagen...   

Antingen eller

Efter att den här listan cirkulerat på ett antal bloggar kände jag att jag också var tvungen att fylla i den.

Scarf eller Turban: Utan tvekan, piffar upp vilken outfit som helst.
Hög klack eller Ballerina: Eftersom jag är pinsamt dålig på att gå i heels är ballerinaskor ett bättre alternativ.
H&M eller Zara: Eftersom Zara inte finns där jag bor har jag inte så stor koll på deras utbud.
Stuprör eller Vida jeans: Inget svårt val. Hippie eller korvskinn - jag väljer korvskinnet!
Pyton eller Leopard: Jag använder helst inget som påminner mig om ormar.
Modeblogg eller Modemagasin: Gillar verkligen att läsa modebloggar och inspireras av allas outfits men det är en helt annan känsla att sitta och bläddra i ett modemagasin.
Baddräkt eller Bikini: Har inte använt baddräkt sen jag var fem och jag lär nog inte göra det den här sommaren heller, men nästa kanske. Börjar tycka det är ganska snyggt.
Svart eller Vitt: Motsatser som inte går att välja mellan. Oftast är det snyggast med svart på vintern och vitt på sommaren.
Uppsatt eller Utsläppt: Känner mig mycket snyggare i utsläppt.
Guldmetallic eller Silvermetallic: Har alltid gillat silver bättre än guld. Kanske för att jag är en blek blondin.
Lack eller Läder: Inget svårt val.
Modette eller Elle: Modette har några år kvar för att komma upp i Elles nivå.
Leggings eller Barbent: Fräscha bruna ben är alltid snyggt. Är dem inte speciellt bruna föredrar jag att dra på mig leggingsen.  

Vad väljer du?

Nya jeans

  
Hur länge har jag tjatat om att jag vill ha gråa jeans? Ja, nu har jag hittat dem iallafall. På ett reabord på MQ låg dessa snyggingar med en prislapp på 149 kronor! Jag hatar verkligen att prova jeans eftersom de flesta sitter dåligt och det är så jobbigt att dra på sig ett korvskinn(jag föredrar skinny framför baggy) men jag gav dom en chans. Och visst de satt helt okej så de fick följa med hem. 
Snyggast blir det om man matchar dem med svart tycker jag. Som med Acnes kate som jag även använde på midsommar.

image304
 

Sammanfattning

Det är inte lätt att hinna med att blogga när det är så mycket annat man ska hinna med nu på sommaren. Dels så jobbar jag(men det är sista dagen idag, yes!) och sen är det ju fester, bad och massor andra saker typ hela tiden. Men jag ska inte klaga(förutom på vädret då kanske)
Självlart har jag hunnit med lite shopping, som ett par riktigt snygga jeans för nästan inga pengar alls. Bild kommer!

Shopping i stockholm, hjälp!

image301

En av alla saker jag ska hinna med i sommar är en shoppingresa till Stockholm med tjejerna. Är så trött på det lilla utbud som finns i min stad och tycker det är väldigt tråkigt när alla går omkring i likadana toppar, klänningar och skor.
Så vilka är dina Stockholmfavoriter? Och vart ligger dem?

Ny klänning/linne

 

Första gången jag såg den här miniklänningen från Acne var i Cosmopolitan för flera månader sen men jag har aldrig riktigt fått den ur huvudet. Tycker det är så snyggt med ryggurringning! Så igår när jag gick runt på stan och sakta men säkert började få panik över att jag inte hittade något att ha på mig på midsommar kom jag att tänka på denna underbara skapelse.
Så jag gick in på SOLO och visst fanns den där, bara i svart(helst hade jag nog valt en annan färg) men den var lika snygg i verkligheten.
Tyvärr gick det inte att ta några bra kort på den med min dåliga kamera men den lär ju synas på kvällens outfit.

Var är solen?

image298

Jag hade ju hoppats på en fräsch bränna nu till midsommar, men inte. Jag har inte sett solen på länge så BUS känns väldigt aktuellt. Förresten så får jag min efterlängtade lön idag! Som jag längtat, haha. För den ska jag bland annat köpa något att ha på mig imorgon, har ingen aning om vad bara.

Vad ska ni göra på midsommar?

Dagens inspiration: Nicole Richie

image297

Inte första gången jag lägger upp en bild på Nicole(och antagligen inte sista heller) men jag slutar aldrig att inspireras av denna snygga och stilsäkra tjej. Det bästa med den här outfiten är de korta shortsen tillsammans med en tjock långärmad tröja. Tycker det är så snyggt att visa spirorna men samtidigt dölja överkroppen, enkelt men snyggt. Balenciaga väskan gör ju också sitt...

Dagens

image296
(Vart är den gyllene solbrännan som borde finnas på mina ben?!)
Blå och vitrandig kort jacka - VeroModa
Vit tee - H&M
Jeansshorts - H&M
Brons sandaler - Din sko

Nästan allt jag köpte igår har jag på mig idag. Shortsen passar perfekt till det soliga vädret. Åh, vad jag ä l s k a r detta väder! Nu ska jag jobba och sen ska jag åka och hälsa på pappsen och alla hans små kattungar.

Ha en bra dag!

Jag vill ha nya sandaler

Visserligen köpte jag ett par nya igår men jag tycker faktiskt att dem här är mycket snyggare.

image295


Som de flesta säkert vet så kommer de ifrån Topshop och finns även i brunt(som jag helst vill ha). Men tyvärr så ligger det närmaste Topshop tre timmar med bil bort. Ska verkligen åka till Stockholm i sommar och shoppa upp allt jag har tjänat, typ. Fast det ryktas om att både Topshop och Zara ska öppna i min stad nästa vår. Jag hoppas och längtar!

Senaste shoppingen

  
Sandaler i bronsmetallic från Din sko. Äntligen ett par skor som jag(förhoppningsvis)inte kommer att få skoskav av. Att de är snygga ser jag bara som ett extra plus, haha.


Hudvårdsprodukter från Neutrogena och Garnier. Kände för att testa några nya produkter och märken efter att ha använt L'oreals happyderm(som verkligen är super) sen den kom ut. Tveksamt till om denna kommer slå L'oreals men kul att testa nytt iallafall.

 
Midjekort kavaj från Vero Moda. Äntligen har rean börjat på de flesta ställen och på Vero Moda fyndade jag den här jackan med små puffärmar för bara 100 spänn. Har länge velat ha en midjekort kavaj med trekvarts ärm och har dessutom spanat på den här tidigare men då tyckt att den varit för dyr. Fanns bara en kvar i min storlek så det var svårt att stå emot.


Jeansshorts från H&Ms LOGGavdelning. Kanske inte de perfekta jeansshortsen. Vill hellre ha ett par utan massor knappar och extra fickor men har tyvärr inte hittat några som inte varit i hotpantslängd. Så tills jag hittat dem perfekta nöjer jag mig med dem här.


Tyvärr hittade jag inget som jag kan ha på mig på midsommar. Någon som har något tips?

Trendspaning: batik

   
Batiksmönstrad top, Indiska. Clutch och väskor från Miu Miu.

Ett av höstens hetaste mönster spås att bli batik. Precis som med magtröjan har jag ganska svårt för denna trend. Känns som att detta mönster passar bättre på hippies och småbarn. Dessutom brukar en av mina lärare i 65-årsåldern bära batik, kanske ännu en anledning till att jag nog aldrig kommer sätta på mig en tröja med batiktryck igen. För jag har faktiskt använt det, för ungefär 10 år sedan. Och det var nog första och sista gången...

Vad tycker ni om batikmönstret? Hiss eller diss?

Bad day

Jag borde egentligen vara glad, jag slutar ju skolan imorgon! Men inte...
Vädret är sämst, jag är pank, hinner aldrig sova, stressar hela tiden och är allmänt sur.
Känns som ett roligt sommarlov!

Balbilder

Här kommer bilderna från i lördags. Bättre sent än aldrig...
image277

     

En av de roligaste dagarna i mitt liv!

Dagens

image274

Vit oversize tee med uppvikta ärmar - Lindex
Armygröna shorts - H&M
Bruna skor med snörning - Scorett
Svart quiltad väska
Halsband med hjärtberlock

Jag älskar verkligen dem sista dagarna innan sommarlovet(på fredag gäller det!) Man har bara några få lektioner och resten av tiden solar man och äter glass. Nu ska jag in till stan. Först lite shopping och sen jobba. Känner mig så motiverad, inte.

Stilikon: Elsa Hosk

image273

Åh, så söt Elsa är på den här bilden! Älskar hennes kombination av slapp oversiza tee och en lite mer prydlig ballongkjol med hög midja.
Jag skulle då inte tacka nej till att se ut som hon gör, så naturlig och söt.

Jag vet, uppdateringen har inte vart speciellt bra men anledningen är att jag dansade bal igår. Gud så roligt det var! Utan tvekan ett minne för livet. Har inte lagt in korten på datorn än men då ska ni få se hur fin jag var, haha.

Nu är det bara fem dagar kvar tills skolan slutar, yeeees!

Dagens outfit och händelser

image271

Usch, vad blek jag är! Nu måste jag ut och lägga mig på studsmattan och fixa brännan. Sen måste jag ju plugga också. Det tar verkligen emot att öppna matteboken en vecka innan skolan slutar. Men städningen slipper jag iallafall. Min snälla lillebror erbjöd sig att städa mot lite pengar och godis för besväret. Inga problem! Det är det man har små syskon till, haha.

Grön tubtop med knappar - Cubus
Ljusgråa korta shorts - H&M

Dagens snyggaste

image270
Hello beautiful.....

Yes, imorgon är det ledigt! Och jag måste verkligen hitta ett par gamla jeans att klippa av, helst ett par som liknar Nicoles på bilden. Så himla snyggt! Det får bli mitt uppdrag tills imorgon. Plus att jag måste plugga jäkla matte. Och städa rummet....


Balen

balklänning 1

Så det är det som kommer att hända på lördag, jag ska nämligen dansa bal. Och vad jag har förstått så anordnas det baler lite runt om i Sverige men där jag bor är det här med balen väldigt seriöst. 
Det hela började i januari då man anmälde sig. Balen kallas för abiturientbal och gäller då de som går i trean men man kan även välja att dansa med en partner som är yngre eller äldre(bara någon går ut gymnasiet.) Jag dansar alltså med min pojkvän.
Så ändå sen i januari har över 200 par tränat vals varje söndag. Och det är ingen vanlig vals, utan massor olika kombinationer och mönster och så vidare. Så det har inte varit lätt vill jag lova. 
Denna bal ska sedan visas upp inför en fullsatt ishall(med live orkester) och det är då på lördag den 9 juni som det kommer ske.
Klädseln är för tjejer långklänning(och handskar) och för killar frack. Dessutom är det väldigt vanligt att tjejerna fixar smink och hår hos en frisör. Så den här dagen kommer man verkligen att känna sig som en prinsessa.

Efter dansen hämtas alla par i flashiga bilar, åker iväg till en park och dricker champagne och äter jordgubbar. Sen bär det av till en stor middag och efter det blir fest hela natten.

Idag har vi tränat i ishallen i fem timmar och mina fötter har helt tappat känseln. Men hur jobbigt och slitigt det än har varit  kommer det bli så kul på lördag att det kommer vara värt varenda krossad tånagel, skoskav och bråk med pojkvännen(väldigt vanligt när man ska dansa vals ihop)


Tänker inte visa klänningen när jag har på mig den förrän efter balen. Men jag lovar att den är så mycket snyggare med underkjol under och med alla tillbehör.


     

   


Tees med tryck

Ett av mina favoritplagg i vår/sommar är utan tvekan t-shirts med stora tryck som dessutom är härligt oversize. Tyvärr har jag haft lite svårt att hitta tryck som jag gillat men idag inne på JC(som jag typ aldrig har köpt något ifrån) hittade jag en gråmelerad med chockrosa tryck. Så nöjd!
 

Konstigt, det verkar som om jag gillar tees med "tjejtryck" på.

Sommartider...

Vem har lust att jobba och plugga när det är så fint väder? Inte jag iallafall. Tyvärr måste jag göra båda två. Fick reda på att jag måste skriva ett matteprov på torsdag, så att min lärare kan vara säker på att jag ska få VG i Matte A. Tyvärr lär jag ju inte hinna plugga så mycket så att jag lyckas få VG på det provet. What to do? Jag förtjänar verkligen VG.

Men på lördag blir det otroligt kul och jag kommer känna mig finast i hela världen! Vad jag pratar om får ni reda på imorgon.


Ullaredshopping

   
Randig top. Tyvärr hittade jag ingen randig klänning men den här vit-gråa toppen funkar nästan lika bra.
Vit adidas hood med svarta ränder. De hade fått in en del märkeskläder och den här tröjan för adidas betalde jag bara 300 kronor för.
Ljusgul tunika fyndad på barnavdelningen.

   
Svart qualitad väska. Jag vet att den är alldeles för mycket en kopia av Chanel, men jag gillar den!
Påslakanset i satin.
En massa beautybprodukter. Hårspray, mousse, bodybutter(som luktar hur gott som helst), lösnaglar... Ja, ni ser ju själva.

  
Utan för Ge-kås fanns ett Scorett outlet med mängder av billiga skor. Där kunde jag ha gått runt i flera timmar. Men eftersom jag inte hade så mycket tid på mig. Blev det bara dem här skorna. Nedsatta från 499 till 280 kronor! Har länge letat efter ett bar skor med remmar att knyta runt vristen. Och dessutom så är ju brunt en så snygg färg på skor.