Dagens (sena)

193020-362 193020-361

Grå kofta - Zara
Svart miniklänning - Acne
Djurmönstrad scarf - Ny! H&M
Svarta tights - H&M
Svart skinnväska - Ny! Tiger
Ej med på bilden: Silver ballerinas - H&M

Eftersom jag inte hann ta en bild på dagens innan jag åkte till stan tog jag en när jag kom hem istället och då fick självklart min nya väska vara med.


Välkommen hem!

193020-363 193020-364

Det enda som behövdes för att jag skulle köpa den var lite övertygelse som jag fick genom alla kommentarer. Tack så mycket! Jag skulle ångrat mig för resten av livet om jag inte hade köpt den. Den är verkligen helt perfekt! Rymlig, snygg och ganska "klassisk" så att den håller mer än en säsong. Att den egentligen var för dyr skiter jag i, för vad gör det om tio år?

Låt dig inspireras

De senaste dagarna har jag verkligen varit helt utan inspiration. Trots att jag till och med har ett album fullt med inspirationsbilder på diverse bloggare och kändisar har jag inte riktigt fått till det så på senaste tiden har jag mest gått runt i jeans och tshirt. Nu har jag hittat lite fler bilder på Hollywoods älsklingar att inspireras av och jag tänkte dela med mig av mina favoriter.

 
Ashley och Mary-Kate ser ganska lika ut på dem här bilderna med stor tee och svart lång top under. En outfit som alltid funkar!

   
Lindsay i oversize hood och stövlar. Lägg till ett par tights och du fixar snyggaste höstlooken.
En av bilderna på Nicole när hon var med i Nylon. Stor tee med tryck och smala jeans kan aldrig bli fel.
Rachel Bilson i vida jeans, en trend som jag haft ganska svårt för, men som Rachel bär upp riktigt snyggt. Hennes söta jacka skulle jag dessutom inte tacka nej till.
Utan tvekan är det den snygga leopardscarfen som lyfter hela Siennas outfit(själv har jag haffat en liknande på H&M). I höst ska accessoarerna vara stora och jag älskar det! Då kan man sätta på sig ett vanligt baslinne och låta armband, halsband, scarfs och örhängen göra jobbet.

What to do?

Jag har länge spanat på en väska. En väska som typ är det snyggaste jag sett efter Bayswatern(i och för sig är den väldigt lik den) och som dessutom är billigare. Kanske inte riktigt lika billig som den ska vara för att jag inte ska tveka och slå till. Jag har länge tänkt att när jag får min lön så ska jag unna mig denna väska för det är jag värd! Men nu när jag har fått lönen är det så mycket annat som den ska användas till och plötsligt känns det nästan dumt att lägga halva lönen på en väska. Idag såg jag att den var på rea, 30% rabatt och hade inte min pojkvän varit med hade jag antagligen varit framme vid kassan två sekunder senare. Nu var den ju trots allt lite billigare men fortfarande dyr. Nu har jag allvarlig beslutsångest! Vad ska jag göra?
(Förresten så är det en svart skinnväska från Tiger of Sweden om det är någon som vet vilken det är)

Vad skulle du ha gjort? Lagt pengarna på väskan eller shoppat massor annat för dem?

image353
Nästan lika snygg som den här

Höstinspiration

image352

Så länge inte värmen infinner sig tänker jag inte skriva om somriga toppar, söta flats och färgstarka bikinis mer(okej då, något inlägg kanske slinker in). Så från och med nu fokuserar jag framåt på hösten. Den här kampanjbilden från
Topshop var riktigt snygg(mycket bättre än H&Ms bilder) och gav rejält med inspiration. Kommer antagligen att kopiera hela looken rakt av när det blir lite kallare.
Helt plötsligt känns inte hösten så tråkig längre när man tänker på allt snyggt man kan ha på sig!

Test

Det blev inte speciellt mycket shopping i Strömstad. Den största delen av pengarna gick åt till mat och dryck och dessutom var inte shoppingutbudet det bästa. Men i Nordby köpcentrum på Kicks köpte jag en BUS och en mascara som jag inte testat förut.

image350
 Jag måste erkänna att jag aldrig har använt brun utan sol förut. Är livrädd för fläckar och ränder så därför har bodylotions med lätt brun utan sol varit det bästa. Men nu tycker jag inte att de ger tillräckligt med färg och efter att ha varit blek hela sommaren kände jag att det här var mitt sista hopp(shit, vad sorgligt det låter haha)

Märket måste iallafall vara Kicks egna eller något sånt eftersom det inte står något annat på förpackningen. Jag har endast provat den på benen än så länge(livrädd för fläckar, you know) och där funkar den riktigt bra! Ger färg efter några timmar men det blir inte pepparkaksbrunt utan mer som efter att man solat en dag. Dessutom är cremen färgad så man ser vart man smörjt in sig, den luktar så långt ifrån BUS man kan komma, funkar både på kroppen och i ansiktet och kostar bara 75 spänn. Ett riktigt kap med andra ord!

image351

Mascaran jag köpte var Maybellines nya Define-a-lash som gick på 135 kronor. Efter att ha använt Maxfactors Masterpiece ett tag(och varit riktigt nöjd) tänkte jag att den här kanske skulle vara lika bra eftersom den också har gummiapplikator. Skillnaden mellan dessa två mascaror är att masterpiece gav volym och längd medan define-a-lash endast gjorde fransarna längre. Dessutom fick jag jobba en hel del med den för att få den längd jag önskade. Alltså inga filmstjärnefransar i ett svep inte! Visst är den bra, men Masterpiece är snäppet vassare.

Strömstad

Nej, jag har inte dött eller något sånt jag har bara varit i Strömstad en vecka. När jag skulle logga in förra fredagen och berätta det så är det ju självklart så att bloggen krånglar. Men nu vet ni var jag har hållit hus iallafall och jag har haft en riktigt rolig vecka med kompisar och pojkvännen.
Imorgon kommer mer uppdatering nu måste jag sova!

H&M höst

image347  image348 image349
Har inte sett så mycket höstnytt i H&M butkerna än. Där reas fortfarande sommarkläderna ut men i webshopen har de fyllt på med en del nyheter. Dock inget att hurra för. Visst det fanns ett par helt okej tunikor/klänningar, speciellt gillar jag den gråa(som dessutom bara kostar 79 kronor just nu). Men annars blev jag inte speciellt imponerad, tyvärr. Hoppas det kommer in fler plagg senare.


Dagens önskeoutfit

image346
 Korta jeansshorts från
Topshop. Hos mig har(eller ska)jeansshortsen varit sommarens basplagg nummer ett.
Småblommigt linne från La redoute
Chloés patchwork väska är det snyggaste jag sett på länge!

Bruna flats från Asos(just nu på rea!)
One of a kind´s armband får gärna pryda min handled i sommar(och i höst också för den delen)


Patchwork

image337 image338  image340
Patchwork, det vill säga lappade, väskor kommer vi att få se mycket av i höst. Något som jag tycker är riktigt snyggt och lite annorlunda. Roligt med en i flera
färger men stilrenast och snyggast(och även fegast) är en i samma färg eller i färger som går ton i ton. Ovan syns dyrgripar från Chloé, Marc Jacobs och Miu Miu(hos Net-a-porter)
Men självklart finns det plånboksvänliga alternativ också.

   
Asos, Topshop och Asos

Vad tycker du om Patchwork? Hiss eller diss?

Ny digitalkamera

Jag behöver verkligen en ny kamera, min gamla köptes för många många år sedan så jag lånar alltid mammas(det är även den som tar alla outfits bilder). Nu har jag hittat den här, inte speciellt ny men till ett lågt pris. Ligger runt tusenlappen hos Halens. Jag vet att det är ganska många som har den, så är den något att ha?

 
Funderar på en röd eller rosa. Vilket tycker du är snyggast?


Tjuvtitt på höstmodet

image332 image333

Jag vet att solen äntligen har kommit och att det kanske börjar bli sommar på riktigt nu. Kanske ska man inte börja tänka på hösten riktigt än men jag kan inte låta bli att visa de här snygga, avslappnade tröjorna av Stella McCartney. Precis så här vill jag se ut i höst/vinter! En stor, lång tröja eller kofta tillsammans med tights(eller varför inte barbent?) och stövlar. Enkelt, men snyggt!

Dessutom gillar jag att Stella McCartney fortsätter med oversize väskan medan andra övergår till betydligt mindre. Jag tänker köra på den ett tag till för hur ska jag få plats med allt i en clutch?

Sunburned

Idag, den 16 juli, var första dagen på sommarlovet som det faktiskt var så pass varmt att man kunde åka till stranden och sola och bada. Så det gjorde jag och fyra tjejkompisar. Riktigt hett var det dessutom och som rubriken avslöjar så slarvade jag en hel del med solskyddet. (När ska jag förstå att spf 4 inte räcker om man ligger ute en hel dag?) Så nu har jag smörjt in mig med aloe vera och har reparerande inpackning i håret eftersom Jonna hade med sig hemmagjord citronblandning till håret. Inte så bra det heller men men... Det är så snyggt med solblekt hår och ibland måste man få slarva lite.

Dagens

image330 image331

Vitt tee - Lindex
Gråa jeansshorts - H&M
Svarta tights
Svart lackskärp -
Second hand
Armband med stenar - Gjort själv
Svarta kilklackar - Skopunkten

Bloggfrånvaro

Har inte skrivit ett inlägg på nästan en vecka nu och jag har mina anledningar. Som de flesta andra har jag sommarlov och det roligaste man kan göra då är kanske inte att sitta framför datorn, det händer ju så mycket annat hela tiden! Sen har inspirationen inte varit på topp heller. Känns onödigt att sitta och skriva massor tråkiga inlägg. Men nu är jag tillbaka och ska försöka att skriva minst ett inlägg om dagen.

Hoppas alla hittills har haft ett bra sommarlov!


Bruna skor...

image329
...är skitsnyggt! Hur heta är inte de här på en skala 1-10? Ge mig! 


(från
Asos)

Gårdagens

image328

Igår var jag på utomhusfest i spöregn. Det var precis lika hemskt som det låter, även fast själva festen var rätt kul. Men pågrund av regnet var det "function before fashion" som gällde.

Gråa jeans(upprullade) - Zoul/MQ
Kornblått linne - H&M
Svart dödskallesjal(jag vet, jag är fruktansvärt otrendig men jag gillar den) - Lindex
Svarta Flats - Din sko
Diverse armband - Mango, Guldfynd och egen gjorda
Ej med på bilden: Svart kofta från Zara och brun väska från Wedins

Pyssel

Min mamma är jätte duktig på att göra smycken. Även om de inte riktigt är i min stil(målgruppen ligger väl på 30+) så tycker jag att allt blir jättefint. Hon har även lyckats sälja en del så det måste väl vara fler som tycker att hon är duktig. Nog tjatat om henne, det jag ville få fram var att jag antagligen inte har ärvt hennes pyssliga ådra.
Vet inte riktigt hur lång tid det tog att klistra på några stenar på ett armband men någon timme/timmar tog det iallafall.

 
Det första armbandet gjordes av ett gammalt "stryphalsband" inhandlat när jag gick i sexan eller något. Knipsade bort bokstäverna, virade det två varv och satte på rosa, cerisa och silvriga stenar.

   
På det breda guldarmbandet gjorde jag en blomma i mitten med svarta stenar och en cerise i mitten. På sidan satte jag två lila "droppar" och längst ut en stor svart sten. 
Visst blev det inte blev lika snyggt som det här men jag är ganska nöjd för att ha gjort dem själv.

Kanske invigs något av dem på kvällens fest? Har fortfarande inte bestämt vad jag ska ha på mig än.

Göteborgsshopping

Göteborg har mycket att erbjuda men jag köpte inte så mycket. Dels för att man lätt blir snål när saldot på konot inte är speciellt högt och dels för att när man planerat att köpa en massor så hittar man nästan ingenting. Men här är iallafall resultatet av shoppingresan.

 
Svart tubtop i lite längre modell från Topshop. Det är verkligen inte lätt att ta kort på svarta kläder. Därför snodde jag den första bilden från internet. Men den är faktiskt lika snygg i verkligheten och kommer att få hänga med på många partyn.

 
Blå trekantsbikini från Stadium(kanske inte första stället man letar på) Älskar trädetaljerna och den fina färgen!Hoppas nu bara på lite sol så att jag kan använda den.


Som jag sa förut det går inte att ta kort på svarta plagg. Men eftersom jag redan har en likadan tisha fast i grå(och jag älskar den, därför köpte jag en till) så finns det bilder på den här. Köpt på Carlings.

 
Vitt smalt armband med guldnitar fyndat i Mangos realåda för 39 kronor. I Like!

  
Stelt guldarmband från Indiska(29 pix på rean) och "stenar" från Lagerhaus. Gissa vad det här ska bli? Imorgon ska jag pyssla lite. Resultatet(om det blir bra det vill säga) visas här på bloggen.

I'm off

image311

Nu åker jag till Göteborg och shoppar(förhoppningsvis)järnet.

Ha en bra dag!

Långklänningen?

   
Kate Moss, Mary-Kate och Nicole Richie i långklänning

Under den senaste tiden har många bloggare skrivit om långklänningen och för det mesta hyllat den. Jag är ofta öppen för nya trender och är villig att prova det mesta men långklänningen är jag tveksam till. För hur ska den kunna vara snyggare än klänningar som visar lite ben? Det är inte så att jag dissar klänningar i längre modell totalt. Handlar det om en lite finare fest skulle jag kunna dra på mig den men på stan eller på grillfester föredrar jag fortfarande en klänning som visar mer hud.

Vad tycker du? Kommer du bära långklänning?

Terese väderblogg

image307

Jag funderar på att börja skriva en väderblogg. Så mycket som jag snackar om det dåliga vädret och hur mycket jag längtar efter sol. Det lär ju antagligen inte bli så eftersom mode, skönhet och celebs fortfarande är mycket roligare. Men skulle jag gjort det skulle den här bilden på Eva Longoria när hon glassar i St Tropez(i en jättesnygg bikini) finnas med i varje inlägg. Jag vill också ha sommar!

Shopping i Göteborg

För ett tag sen ville jag ha hjälp att hitta alla guldgruvor i Stockholm. Men nu ska jag och mamma antagligen åka till Göteborg på onsdag(och om inte det går så åker vi nästa vecka) så nu vill jag veta allt om shoppingen i Göteborg. Har hittat en ganska bra sida  men det står inget om Monki där. Monki finns väl i Göteborg? Vart isåfall?
Och har ni några andra bra tips?

image306


Förresten så kommer jag åka till Stockholm också(så det var inte i onödan jag frågade) men det blir efter den 25:e då jag och tjejerna fått lön, haha.

Tips: Google Analytics

Har hittat en jättebra sida som jag måste tipsa om, Google Analytics. Där kan man se hur många besökare man har på bloggen, i vilken stad dem bor, om de har besökt din blogg tidigare, hur länge besöket varade, osv. Lite bättre statistik än den som finns på blogg.se

image305
Är man ganska lost i datorvärlden(som jag) kan det vara lite svårt att komma igång och fatta hur man ska göra. Men eftersom jag klarade det till slut så gör nog alla andra det också.