Amerikanska lagar

Okej, Starbucks i alla ära men dessa lagar gör mig faktiskt inte speciellt sugen på att besöka den amerikanska kontinenten. Den här listan hittade jag på någon blogg och visst är den ganska underhållande?

x Förbjudet att sätta ut en råttfälla om man inte har jaktkort (California)
x Förbjudet att rida på en kamel på motorvägen (Nevada)
x Alla fordon har väjningsplikt för flugor på motorvägarna (Utah)
x Straffbart att ha sex i ett frysrum på ett slakteri. (Newcastle)
x Förbjudet att göra grimaser till en hund,
leder till böter eller fängelse (Oklahoma)
x Förbjudet att gå på fisketur på sin bröllopsdag (Illinois)
x Förbjudet att köra en bil som saknar ratt (Illinois)
x Förbjudet att fånga en fisk med lasso (Tennessee)
x Förbjudet att sjunga i baddräkt (Florida)
x Ett barn som luktar lök får inte vistas i skolan (West Virginia)
x Förbjudet att ta ett bad utan anledning (Boston)
x Förbjudet att kyssa sin fru om hon luktar sardiner (Minnesota)
x Kvinnor får inte dansa på bardisken om hon har på sig mindre än
4,5 kg tyg på sig (Helena)
x Förbjudet att bita husvärden, även om han förtjänar det (Main)
x Du kan få fängelse om du har glass, ja glass, i fickan (Kentucky)
x Du måste övervaka dina fiskars spritintag (Oklahoma)
x Sexuella övergrepp på en fjäril gör dig skyldig till $500 i böter (California)
x Strängt förbjudet att cykla i en pool (California)
x Förbjudet att imitera djur (Florida)
x Att stjäla en häst belönas med hängning (Florida)
x Förbjudet att påstå att pi är 3.15 ..
eftersom de vill få det till att det är 4. (Indiana)
x Förbjudet att kasta en boll i någons huvud om man tycker det är kul (New York)

Little miss...

  
Nu har jag hittat en sida som säljer dem snygga t-shirtsen  från Junk Food med litte miss tryck(som jag bloggat om tidigare). Lite förvånande att Megastore som i vanliga fall säljer filmer, spel och böcker även har ett sortiment med snygga tees.

Grease

Ja, jag vet att jag inte uppdaterat på några dagar men helgen har varit full med roliga händelser, som igår när jag var och såg Grease. Den var otroligt bra och Måns var precis lika snygg i verkligheten!

  

Summer of surf

Nu finns H&Ms senaste kollektion Summer of surf ute på deras hemsida. Kollektionen är inspirerad av Australiens surfkultur och bilderna till kampanjen är riktigt härliga! Det osar sommar om dem och bilderna gör så att jag längtar ännu mer efter att gå runt på stranden i bara bikini.
Favoriten är den Pucci inspirerade bikinin på första bilden. Vill ha!

    


Hög midja

image178 image179
Rätt!                                                              Fel!

Hög midja är riktigt coolt - om den används på rätt sätt. Mischa Barton är ett bra exempel. Hon matchar sina raka, mörka jeans med en rockig tee med tryck, snyggt! Jessica Simpson är ett bra exempel på det motsatta. De ljusblå byxorna som är alldeles för uppdragna(cameltoe varning!) är inte speciellt smickrande för figuren. Tillsammans med den vita topen med polokrage måste jag nog erkänna att det här var en av de sämsta oufits jag sett på Miss Simpson.

Miu Miu pumps

image177           image176
Om jag hade.....

♥ ungefär 2600 kronor över.....
♥ det som krävs för att kunna gå i skyhöga klackar....
♥ en aning om när jag skulle använda dem...

... skulle jag utan tvekan slå till på dessa skönheter från Miu Miu. Så otroligt fina! Älskar den dimrosa färgen och de höga klackarna(som jag i och för sig inte kan gå i, men ändå).

Sommarens bikini - check

image174

 Idag gick all min shoppingtid åt till att prova bikinis vilket kanske inte är det man springer in i omklädningsrummet för att få sätta på sig. Att stå där i ett väldigt avslöjande ljus som förstorar ens vita lår typ fem gånger är inte direkt smickrande. Men nu är det gjort och jag är riktigt nöjd. Det blev den röda bikinin på bilden(från H&M) som fick följa med hem. Skulle gärna velat ha en bikini i bandeau modell men när det kommer till bikinis ska man köpa den modellen man passar bäst i och inte följa några trender. Det blir bäst så.

Spadag

image173

Idag har mitt rum förvandlats till ett
hemmaspa, kanske inte lika lyxigt som på bilden men nästan. Kände verkligen att jag behövde varva ner och vila upp mig inför nästa vecka(som kommer bli ännu jobbigare än den förra) och vad fungerar inte bättre än att ta hand om sig själv lite extra? I mitt rum som var fullt av härliga doftljus har jag skrubbat, filat, lackat, återfuktat och allt man kan komma på. Ansiktet, fötterna, händerna och hela kroppen fick sig en omgång och nu känner jag mig som en ny människa och är redo för en ny vecka(ja något liknande iallafall).

Test: Maxfactor Masterpiece Max

image172
Pris: Runt 150 kronor
Utseende: Svart och guld. Lyxig!
Effekt den ska uppnå: Långa separerade fransar med 400 procent mer volym(jämfört med fransar utan mascara) tack vare borsten i "gummi".
Omdöme: Åh, den här mascaran är bra. Riktigt bra! Slår de mascaror jag använt den senaste tiden(Lancomes Hypnose och L´extreme och Cliniques High Impact). Ger perfekt separerade lååånga fransar och volym som inte går att klaga på. Dessutom kommer den åt de minsta fransarna, är klumpfri och lätt att applicera. En av de få mascaror som ger samma resultat som det som visas i reklamen. Lyxmascara till budgetpris!
Betyg: 5/5


Ny tv-serie: Gossip Girl

Nu när O.C är nerlagt har mannen bakom den populära tv-serien, Josh Schwartz, börjat arbeta med en ny tv-serie nämligen gossip girl som kommer vara baserad på de populära böckerna med samma namn. Den har ännu inte börjat sändas i USA så vi i Sverige lär ju få vänta ett tag. Jag är nyfiken, jag tror det kommer bli riktigt bra! Här och här kan ni läsa mer om tv-serien.
En smygtitt på skådespelarna: Serena, Blair, Nate, Dan, Jenny och Chuck

Dagens Mischa

image171

Jag vet, bilden är inte den nyaste men den håller än. Älskar de ljusa shortsen, kjl-halsbandet, hängslena och de chockrosa skorna som verkligen piffar upp hela outfiten. Känns kul med rosa som accentfärg istället för höstens röda. Väskan var dock inte den snyggaste, den dagen jag bär chanel(och jag lovar, den dagen kommer) kommer jag välja en annan modell, kanske den
här?

Igår...

image170
...den 20 april firade jag och älsklingen två år tillsammans.
Hjälp, vad tiden går fort!

Halva reapriset!


Bilden gör inte så att väskan kommer till sin rätt. På grund av blixten ser den mycket ljusare och plastigare ut.

Just nu pågar en grym rea på Wedins accent. Där rear de ut säsongens väskor för halva reapriset! I måndags när jag var där såg jag den här väskan som då var nedsatt till 249 kronor. Tyckte verkligen om den men tvekade. Har sedan dess gått och tänkt på den hela tiden och när jag idag fick en stund över gick jag in på Wedins och upptäckte att allt nu var nedsatt till halva reapriset. Jag sprang till kassan med väskan i famnen och gissa hur nöjd jag var när kassörskan sa: 124 kronor. Åh, jag älskar att fynda!


Dagens

image165 
Försökte prova på en ny pose till "dagens" bilderna men efter det här resultatet ska jag nog hålla mig till den vanliga. Min hand ser jättestor ut och kritvit(hur kunde det hända?) Dessutom ser mina armar mycket smalare ut än vad dem är i verkligheten, men det kanske man inte ska klaga på?
Ny!Grå t-shirtklänning med tryck - H&M
Svarta tights
Svarta tygskor -
H&M
Armband - Guldfynd, Ur & Penn och egen gjorda


Ugly Betty

Ikväll klockan åtta är Ugly Betty tillbaka, missa inte!



Jessica Simpson

image162

Jessica Simpson vet hur man matchar svart och vitt på ett riktigt snyggt sätt.
I Like!

Bandeau bikini

   
Bandeaubikinis från Asos, L Space, Asos och American Apparel

Även om baddräkten kommer tillbaka stort i år så känns bandeaubikinis lika hett. Perfekt att få snygg bränna i dessutom eftersom bandet runt halsen är lätt att ta bort. Personligen tycker jag det är snyggast med en färgstark bikini, passar lika bra på brunbrända som på blekfisar.

Sommar och sol

Idag var första dagen då man äntligen kunde ligga ute och sola i trädgården utan att frysa ihjäl. Jag hade minimalt med plagg på mig för här ska solas tänkte jag. Men inte, det enda stället som jag fick färg(läs; blev röd) på var på kinderna och ansiktet liknar nu en påskkärrings. Inte speciellt kul eftersom jag ska på grillfest ikväll. Men med lite smink döljs det nog, fast då ser jag ju i och för sig lika vit ut som jag gjorde innan. Dagens I-landsproblem helt enkelt.

Ny mobil

Igår när jag och mamma var på stan gick vi in på Telenor och impulsshoppade en ny mobil till mig. Det blev en Samsung Z240 som fick följa med mig hem och jag är mer än nöjd! Dessutom medföljde det tre olika skal i rosa, guld och blått så man kan byta efter humör.

 


Modettes release party

Okej, jag har redan skrivit om Modette idag men igår hade de sin releasefest och där var det både kändis- och trendtätt. Här är några av mina favoritoutfits som syntes under kvällen.

    
Elin Kling, Elsa Hosk, Leona Axelsson, Linn Gustavsson & Marina Tallberg, Bea Szenfeld

Test: Proffs Shinespray


image150Pris: 29 pix
Utseende: Helt okej! Snygga färger.
Funktion: Sprayas 2-3 ggr per dag på håret för att göra det mer glansigt.
Omdöme: Luktar väldigt gott och när håret precis sprayats fick det superglans på någon sekund. Håret blev verkligen glansigt. Kanske lite väl mycket upptäckte jag efter ett tag då håret såg mer fettigt än glansigt ut. Visserligen var jag inte speciellt sparsam vilket man borde vara när det handlar om glansspray. Men den är väldigt lätt att använda och i det perfekta väskformatet.
Betyg: 3/5

Är det någon som kan tipsa om ett glansspray med bättre resultat? Mitt hår är verkligen i behov av lite glans.

Modette och reaskor



Idag kom ju som säkert alla redan vet första nummret av Modette ut. Konstigt nog var jag på tre ställen innan jag hittade den. Har inte hunnit läsa den än utan bara bläddrat igenom och den ser riktigt lovande ut. Kul!
10 minuter innan bussen gick var jag inne på Din sko och hittade då de här flatsen nedsatta med 50 procent. Dessutom fanns det bara ett par kvar, i min storlek. Jag tvekade inte en sekund, 140 kronor för ett par skor är ju inget att fundera över.
Köpte även mitt gamla vanliga puder från MaxFactor(i väntan på att det ska komma ut ett från IsaDoras mineralserie) och ett glansspray från Proffs som självklart ska testas.

Och nu skulle jag plugga ja, kul...


Metallic

image147 image148

Har länge letat efter den perfekta väskan i metallic och nu tror jag att jag hittat den. Eftersom metallic är en trend som inte kommer att hålla i sig i flera säsonger så vill man ju inte lägga ut en alltför stor peng på det. Därför känns denna väska för 199 kronor som ett fynd! Väskan finns även i svart och vitt och säljs hos Indiska.

Dagens

image146
Svart hood - H&M
Grå t-shirtkläninng - H&M
Vitt baslinne
Svarta tights - Gina Tricot
Vit sjal med silvertrådar - H&M
Ej med på bilden: Vita tygskor från Lacoste, Svart väska från Indiska

Acne jersey dress

image142 image144 image143

Här är miniklänningarna från Acne som jag bloggade om för ett tag sedan och nu har jag hittat bilder på dem. Så otroligt fina! Älskar den djupa ryggurringningen och att den kan användas både till fest och vardag. Går att klä upp och ner beroende på vad du matchar den med. Finns att köpa på Acnes webshop. Jag vill ha!


Snö!

Jag tror inte att det är sant. Snöstorm i april! Nej, snart emigrerar jag till något varmare ställe för här vill jag iallafall inte stanna.

Little miss

image141


Denna t-shirt har det bloggats flitigt om och jag förstår varför.
Den är ju hur söt som helst. Vill ha! Men där har vi problemet, hur ska jag kunna få tag på den? I min lilla stad har jag inte sett skymten av varken Topshop eller Urban outfitters. Nej nu blir det att kolla billigaste sättet att ta sig till Stockholm, få med sig lite shoppingsugna vänner och bränna pengar(vilket inte lär bli något problem).

Det är accessoarerna som gör det

image140

Idag låter jag Nicole Richie stå för inspirationen eftersom jag sitter framför datorn iklädd mjukisbyxor och t-shirt(det är lov, ok?) Jag älskar hur hon med hjälp av accessoarerna kan förvandla något så enkelt som jeans och svart top till en riktigt het outfit. Här är det de höga klackarna, den otroligt snygga väskan, de stora solbrillorna och den färgglada scarfen som gör det. Och nej, jag tycker inte att den lilla hunden räknas som accessoar.

Summer sandals

 

När det är riktigt varmt ute kan en remsandal kännas som det enda som funkar för ens svettiga fötter. Okej, så varmt är det ju inte riktigt än men den tiden kommer, jag lovar. Ett lite glammigare alternativ till den klassiska jesussandalen är en variant med metallicremmar. Dessa kommer från Asos som har en hel kategori med bara "summer sandals". 
Och när vi ändå är inne på det här med Asos måste jag tipsa om den här klänningen och deras wayfarer look-a-likes.

Kvällens

image137

Ikväll blir det grillfest hos Henke och med dresscode: "soft" valde jag det här:
Ny! Svart top med v-ringning och ficka(men den syns inte på bilden) - H&M
Slitna stuprörsjeans - Tiger
Röda skor med vristrem - Vagabond
Långt äpplehalsband - Guldfynd

Inspiration: Rachel Bilson

    
Dessa bilder på Rachel Bilson är inte nytagna men hennes enkla stil funkar fortfarande. Förstår inte hur hon kan se så fab ut i något så enkelt som hög knut och stora solbrillor. En annan bra sak med Rachels stil är att den är lätt att kopiera eller att bara inspireras av.
Om jag skulle få överta någon kändis garderob skulle det utan tvekan bli Rachels!

Avundsjuka

För ett tag sedan disskuterades avundsjuka på Rix fm(någon som lyssnade?) och nu vet jag vilka jag är avundsjuka på! Dem som inte gör ett dugg men som det ändå alltid löser sig för. Jag och min pojkvän är ett bra exempel. Jag har sprungit runt på stan i flera timmar och lämnat ut CVs till ett 20-tal ställen men inte hört från någon av dem. Min pojkvän har sökt två jobb, och fått båda två! Sen finns det dem som sliter med pluggandet för att få bra betyg och så finns det dem som skiter i allting men som ändå får bättre jobb och bättre betalt. Aaah, sånt gör mig så sur och avundsjuk!

Men det jobbigaste måste ändå vara att få höra: Det är så synd om dig, du som verkligen försöker. Hatar när folk tycker synd om en!
Är det bara jag som känner att världen är orättvis?

Modette

image130

Om en vecka, den 12 april för att vara exakt, kommer Modettes första nummer att finnas ute i tidningshyllorna. Omslaget är inte bara snyggt utan avslöjar även att Modette är ett modemagasin att räkna med. Jag längtar!

Nytt utseende

Nu har jag äntligen fixat till bloggen lite så att den ser mer personlig och definitivt mycket snyggare ut. Tack till Josefin som hjälpte mig!

Sommar

image126

Vilken härlig bild, det skriker sommar om den! Jag vill också hänga i L.A med Lindsay Lohan och Kimberly Stewart. Undra om de hade bestämt att det var randigt de skulle ha på sig den dagen.


Onsdagslista

Dagens dusch: Varm
Dagens frisyr: Utsläppt
Dagens smink: Inte så mycket
Dagens klädsel: Se "dagens outfit" 
Dagens händelse: Jag övningskörde för andra gången. Körkort, here I come!
Dagens planer: Det är ju inte så långt kvar av den, men det jag hade planerat gjorde jag iallafall(det vill säga shoppa)
Dagens vill ha: Ett telefonsamtal eller sms från en speciell person
Dagens saknad: Älsklingen
Dagens drog: Cloettas centerrullar
Dagens tråkigaste: Skoskav efter flera timmar på stan
Dagens finaste: Mina nya skor
Dagens måste: Städa mitt rum, hittar ingenting
Dagens dricka: Vatten, som vanligt
Dagens köp: Se tidigare inlägg. Glömde förresten lägga ut en bild på min nya svarta top från H&M. Jättefin!
Dagens mat: Pasta med köttfärssås på Milano
Dagens sjuka: Förkylning och rinnande ögon, usch!
Dagens kärlek: Alla mina underbara vänner
Dagens mående: Ganske ledsen

Denna lista är lånad från
rar.


Äpple och skor

Idag blev det shopping med Jonna som innan vi sågs hade varit på make-up kurs på Makeup Store. Jättefint blev det!

 
Rött äppelhalsband från Guldfynd. En riktigt snygg kopia på det otroligt populära halsbandet från KJL. Fanns även jordgubbar men de var inte alls lika välgjorda.

 
Röda tygskor med vristrem från Vagabond. Jag skäms nästan lite över att jag tidigare inte ägt ett par röda skor. Det är ju så snyggt och piffar upp vilken outfit som helst!

Nej, även fast min stad spelar SM-final i ishockey tänker jag inte titta. Antagligen är jag den enda i hela Linköping som inte gör det. Men hockey är faktiskt ingen rolig sport! Dessutom tar den bort massor andra, mycket viktigare program i TV-tablån.


Dagens

image119 För att se mönstret bättre
Grå tröjklänning - Carlings(födelsedags present från pojkvännen)
Svarta tights - H&M
Svarta skor - Skopunkten
Brun väska - H&M
Långt halsband med stor hjärtberklock - Wedins

Vårväskor

Nu när våren kommit och man har bytt ut stövlarna mot flatsen är det även dags att lägga den svarta höstväskan långt in garderoben. Bland mina väskor dominerar den svarta färgen och jag är verkligen i behov av en ny väska nu till våren. Helst en färgglad sådan, det är ju så snyggt!

 Röd väska från Wedins
 Brun väska från Topshop
 Gul väska från Indiska
 Grå clutch från Asos(på rea, skynda fynda!)
 Brun skinnväska från Don Donna
 Ceriserosa miniväska från Asos(på rea, skynda fynda)
 Vit påsväska från Wedins

Vad tycker du om färgglada väskor?


Kate och Owen

 image110























Vårkänslor mellan Kate Hudson och Owen Wilson?

Sveriges bästa modeblogg

Grattis Engla som vann tävlingen Sveriges bästa modeblogg i Aftonbladets tävling. Med 44% av rösterna var hon en överlägsen vinnare. Jag röstade faktiskt på henne flera gånger och tycker att hennes blogg är en av dem bästa. Så nu får hon njuta av en resa till New York och en ny mobil. Grattis!

Shopping

Idag åkte jag till stan för att göra av med en del av mina födelsedagspengar. Det här är vad jag hittade:


Gråa jeansshorts från H&M Organic. I min lilla stad har jag inte sett något av plaggen från Organic kollektionen - förrän nu. Hittade både klänningar, t-shirts och dessa shorts. Är inte riktigt säkert att jag behåller dem eftersom de är så korta. Har bara provat med tights under men då var de iallafall fina.

 .
Svarta ballerinaskor med kilklack. Det här fyndet gjorde jag på Skopunkten, 249 kronor kallar jag för kap! Är väldigt lika de populära skorna från Vagabond med det är säkert det som är meningen.


Dove summer glow. En för ansiktet och en för kroppen. Har använt den för kroppen sen den kom ut förra året så jag hoppas att den för ansiktet ska vara lika bra. Nu ska här smörjas och nu ska jag bli brun! Svarta tights x2 från H&M. Tror att de är lite tunnare än vad jag vill ha dem men använder man båda tillsammans blir det nog perfekt. Två tights för under hundralappen är ju inte fy skam.

Dagens

image104 image105

Grå t-shirtklänning - H&M
Svarta tights
Silver smycken
Silvriga ballerinaskor -
H&M
Svart jacka - Vero Moda
Vit sjal med silvertrådar - H&M
Solglasögon - Ur&Penn



Test: Pink Grapefriut Bodybutter

image102image103

Av pojkvännens föräldrar fick jag en necessär med bodybutter, scrub och showergel från Body shop i deras nya doft Pink Grapefruit. Jag blev väldigt nyfiken på att testa den.

Pris: Eftersom det var en present är jag inte säker men runt 150-200:- kan jag tänka mig.
Doft: Helt underbar! Svårt att ta bort näsan från burken(men min lillebror tyckte tvärtom).
Utseende: Enkel och snygg förpackning.
Övrigt: Härlig att smörja in sig med. Till stor del beror det på doften som dessutom sitter kvar på huden i några timmar. Återfuktar bra även om det känns som om den aldrig riktigt skjunker in i huden utan efterlämnar ett tunt lager. Annars inga klagomål.
Betyg: 4/5

Paris villa

När Paris Hilton har tröttnat på sin villa kan jag mer än gärna ta över. En överfylld garderob på 40 kvadratmeter skulle jag inte tacka nej till.
Spana in den
här.

image101

Boktips

Är nu tillbaka efter en helg fylld med födelsedagsfirande. Fyllde ju 17 i fredags. Har ju fått en hel del fint som självklart kommer dyka upp här på bloggen. Och först tänkte jag tipsa om två modeböcker som jag fick. De har ju några år på nacken så därför har ni säkert redan hört talas om dem.


Chic - Den kompletta garderoben
Karina Ericsson Wärn
Har du läst Ebba von Sydows bok "Ebbas stil" så vet du vad den här boken handlar om. De båda böckerna är ganska lika med kapitel om vad som passar vilken kropp, hur man får den perfekta basgarderoben och självklart en hel del om skor. Kul läsning! Medan Ebbas bok känns väldigt trendig just nu så är Chic mer klassisk och kommer hålla i många år till.


Modeboken 1900-2000
Lotta Lewenhaupt
I den här boken går författaren igenom modets historia från 1900-talet och framåt och kapitlen är uppbyggda efter årtal. Du kan bl a läsa om modemagasinens uppkomst, olika designers(Chanel, Gucci, Armani, Pucci etc) och H&M. Längst bak finns även en ordlista. Boken innehåller många inspirerande bilder.

Har ni några fler tips på böcker som handlar om mode?