Ebba slutar

image98
Idag blev det officiellt att Ebba slutar som chefredaktör på
Veckorevyn. Istället ska hon bossa över deras hemsida. Det ryktas även om att hon fått sparken men det kan ju som sagt bara vara ett rykte. Jag tycker verkligen att Ebba har gjort ett bra jobb med tidningen, vilket lyft den fick när hon kom in i bilden även om det blev lite väl mycket Ebba ibland. Stackars den som ska ersätta henne, hon kommer få en hel del press på sig.
Vad tycker ni, Hiss eller diss att hon slutar?


Dagens

image96
Tänkte matcha vädret och valde för ovanlighetens skull ett färgglatt plagg.
Ljusgul top - Cubus
Svarta shorts - H&M
Svarta tights
Svarta låga pums -
Dinsko
Långt silverhalsband med hjärtberlock
Ej med på bilden: Brun oversize väska från Friis company

Bloggtorka

Varning för ett tråkigt inlägg. Har ingen inspiration till bloggen just nu. Kanske beror på att jag har haft en så stressig vecka. Två prov, redovisningar osv. Dessutom ska jag planera fredagens födelesedagsfest/klassfest/tjejfest som ska vara hemma hos mig på fredag. Någon som har tips på bra partylåtar? Och i helgen kommer det bli fler firanden. På lördag ska jag och E åka till pappa så jag blir firad av den släkten och på söndag är det mammas släkt som gäller. Så det lär inte bli så mycket bloggande då heller. 


image95
Förresten är inte den här bikinin riktigt fin? Är verkligen inne på att skaffa en röd bikini i år. Från H&M

Vår!

Nu har våren kommit på riktigt. 23 grader är ju inte helt fel och förut satt jag ute och pluggade på altanen i bara shorts och t-shirt. Lovely! Nej, nu är jag sugen på våfflor. Det blev inga igår tyvärr. Hur många åt ni? Fast först måste jag plugga, svenska prov imorgon och matte på torsdag. (Och födelsedag på fredag haha.)

image94
Rachel har också fått vårkänslor.

Vristrem

Efter flera somrar i söta ballerinaskor känns det kul med lite uppdatering av dem. En rem runt vristen känns som en snygg detalj och jag har hittat flera (budget)alternativ.
 Röda lackskor med glitter från Asos
  Vita ballerina med knytrem från Skopunkten
 Röda flats från Bianco med dubbelvristrem
 Guldflats med rosett från Asos
 Svarta tygskor från Vagabond(som även finns i rött)


Miu Miu

image86
Oh.My.God. Det här är väskan jag gärna skulle önska mig när jag fyller år om en vecka. Så perfekt! Drömma kan man ju alltid...
En mer plånboksvänlig variant finns hos
Lindex.

Min jordgubbe

  

Här är halsbandet som jag gjorde igår. Gjorde även en liten jordgubbe till mobilen. Är ganska nöjd för att vara första gången och små skavanker syns ju inte på långt håll.

M by Madonna

Idag släpptes Madonnas kollektion i H&M butikerna. Jag var där efter skolan och det var ingen vidare hysteri bland klädhängarna och det mesta fanns kvar i alla storlekar.
Visst fanns det en hel del fint men jag tror att kollektionen inte riktar sig till min målgrupp utan mer till Madonnas jämnåriga. Men det fanns en snygg brun skinnjacka som jag gärna skulle köpt om det inte vore för prislappen på 1500 kronor.
Nej, V&R var så mycket bättre!

image82

Dagens

image79
Svart t-shirt med tryck - Gina tricot
Blå lång tubtop - Gina tricot
Svarta tights
Ej med på bilden: Svarta tygskor - H&M

Studiedag

Som rubriken redan avslöjat så hade jag studiedag idag, alltid lika skönt!
Dagen spenderades först med älsklingen, sen en stund på stan där jag bland annat köpte cerntilera, gissa till
vad? Har länge tänkt att jag skulle göra min egen jordgubbe men det har aldrig blivit av eftersom jag inte hunnit. Men nu när jag var ledig passade det ju perfekt. Bilder kommer!

Förresten så hade jag och L som fyller år på samma dag, 30 mars, tänkt att ha en tjejfest för alla i vår klass. (Jo, i vår klass är det bara tjejer, vilket är ganska vanligt när man går dans.) Vi funderar då på att ha något tema. Så nu skulle jag vilja ha massor med idéer på olika teman som passar på en tjejfest. Vi funderar på tema rosa eller 80-tal.
Vad tycker ni?

Besvikelse..

Låg och bläddrade i VeckoRevyn tillsammans med mamma när ett par Ray ban Wafarers dök upp. Jag började genast tjata om hur otroligt snygga de är när mamma berättar att hon hade två par(dock inte Ray ban) som hon slängde för ett tag sedan. Slängde? Jag lovar att aldrig slänga något, utan spara till mina framtida döttrar. Man vet aldrig när det blir trendigt igen.
Rachel i tidlösa Wayfarers.


Förresten så funderar jag på att börja sy. Inte för att jag är något proffs men min farmor jobbade som sömmerska för länge sedan så hon kan nog hjälpa till. Det bästa är ju att man får unika plagg för en billig peng, om det blir bra vill säga. Funderar på att sy en grå kort klänning med ryggurringning, inspirerad av Acnes. Hittar tyvärr ingen bild men den finns med på sista sidan i senaste Cosmopolitan.

Acne

Finns det något negativt att säga om Acnes senaste kollektion? Jag tror inte det.
   

Förresten, hittade en ny sida där det finns en hel del fina kläder och accessoarer. Spana in den här.


Rachel, och Hayden?

image72
Nej vad är det här? Rachel dejtar numera Hayden Christensen. Visst de är säkert jättekära och såvidare. Men han kommer alltid vara "den nya pojkvännen". Jag vill att det fortfarande ska se ut såhär:

H&M

image69

Det har kommit in en del nytt på H&M. Kanske inget jätte spännande men helt okej. De här klänningarna är mina favoriter. 
Så jag beställde det här istället. Gillar verkligen metallic, men det blir inga
tights eller liknande. Så vågad är jag(tyvärr) inte.
                
                                                               

How to fit in..

Nej, jag är inte trendig.
Inte om man tänker på vilka trender som finns där jag bor. Jag bor i en liten ort där alla känner alla(lite som DH fast inte lika glamouröst). Visserligen tar det bara 20 minuter med buss till en ganska stor stad. Men platsen där jag bor tycks ändå ha isolerat sig från storstadens trender och hittat på sina egna.

Här kommer min guide till hur du passar in på landet.
1.
Det ultimata basplagget är mjukisbyxorna. Gråa eller svarta, gärna några storlekar för stora. Detta plagg kan du matcha med allt annat.
2. På fötterna ska du ha ett par märkesskor för att visa att du kan det där med märken och att du hänger med i modet. Hur de ser ut eller vilken säsong de kommer ifrån spelar mindre roll. Gillar du detaljer rekommenderar jag att fylla i schackrutorna på Vansskorna med tuschpennor i olika färger. Att skriva olika namn och så vidare passar jättebra på dina Converse. När det är varmt ute är det självklart flip-flop som gäller. Badtofflor med Intersports logga på är ett annat populärt val. För att höja trendfaktorn bär med vita strumpor i(jo, jag menar allvar).
3. När det kommer till topparna fungerar en tajt t-shirt alltid. Se bara till att du har en push-up bh under så att dina bröst framhävs på bästa sätt. Annars är en hood helt okej. Ett tips är att satsa på t.ex. GinaTricots(inget illa om den affären) tröjor i acryl för max 149:- som alltid synd tydligast i butiken. Då kommer du verkligen passa in.
4. Make-upen läggs efter uttrycket "more is more". Basen ska vara väl synlig och för att ge maximal volym åt fransarna är tio lager mascara det enda rätta. Men orkar du inte sminka dig är det också coolt. Då visar du att du inte bryr dig så mycket. Så allt eller inget när det handlar om make-up.
5. Håret är sällan utsläppt. En slarvig knut eller hästsvans, diadem och hårklämmor är det hårmode som lär stanna här i fem år till.
6. Andra viktiga saker att tänka på: Ha alltid tuggummi eller klubba i munnen, häng alltid vid affären på fredag- och lördagkvällarna, se till att din pojkvän är minst ett år äldre.

Nu menar jag inte att alla är klädda så här men majoriteten är det, helt klart. 

Gul klänning

Efter skolan sprang jag och Jonna in på H&M och jag hittade då den här klänningen som jag verkligen gillar. Men det finns ett problem, den är gul! Och jag är inte den som brukar ha starka färger på mig. Min garderob består i stort sett bara av svarta, vita och gråa plagg.
Men Jonna lyckades övertala mig med att  "den kommer vara jättefin i sommar". Men jag vet inte, ska jag behålla den eller fega ur och byta till den svarta?

Vårshopping

   

Igår krånglade bloggen så det gick inte att lägga upp någonting tyvärr.

Som sagt var jag ledig igår och det var skönt kan jag lova. Alla borde vara lediga en dag mitt i veckan! Dagen spenderades (såklart) på stan. Först med mamma för att kolla på saker jag önskar mig när jag fyller. Sen träffade jag Jonna och vi gick runt och letade sommarjobb. Nu har vi sökt ungefär 20 stycken så jag hoppas verkligen vi får något  jobb i sommar.
Självklart blev det en hel del shopping också och ovan ser ni vad jag fick med mig hem.
Vita tygskor från Lacoste. Älskar dem!
Svart vårjacka med stora fickor och band som dras åt i midjan. Från Vero Moda.
Ceriserosa bälte för bara 10 kronor! Även det köpt på Vero Moda. Jag är inte överförtjust i neontrenden eftersom jag sällan bär färgglada kläder men ett färglatt bälte är en helt annan sak.

Trött tisdag

Kom hem för ungefär en halvtimme sen.Först gick jag i skolan till kvart över fyra och sen satt jag och en kompis kvar och gjorde klart vårt engelska arbete som ska inlämnas imorgon, senast. Sen gick vi på stan och självklart hittade jag alltför många saker jag vill ha.
Efter det var det dans, street, och det var extra jobbigt just idag.

Så när jag kom hem var jag helt slut! Men imorgon är vi lediga eftersom våra lärare ska ha massor möten. Skönt! Nu ska jag se på DH och läsa nya cosmopolitan som väntade på mig när jag kom hem.

Elin Kling

       

Elin Kling, är verkligen tjejen med stil! Man blir aldrig besviken när man ser en bild på Elin som alltid är först med de senaste trenderna. Ändå så gör hon det personligt och det märks verkligen vad som är hennes stil. Speciellt söt tycker jag att hon är i klänning med tights under, som på bild ett. Där bär hon även skinnjacka som verkar vara ett av hennes favoritplagg.

Spana in fler av Elins outfits och tips här

Dagens

image58
Grå klänning - (Ny, köpt i fredags) H&M
Svarta tights - Gina Tricot
Svart väska - Indiska
Långt silverhalsband med hjärtberlock - Köpt i Stockholm någonstans
Armband - Gjort själv
Ej med på bild: Svarta stövlar från Wedins

(Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén)

Lista

Lyssnar på just nu: Ingenting...
Jobbigaste skolämnet: Det kanske inte är det jobbigaste, men tråkigast är iallafall datakunskap.
Favoritcafé: Har inte hittat mitt favoritställe än.
Favorittidning: Cosmopolitan! Kommentarer överflödiga.
Största som händer i sommar: Förhoppningsvis ska jag och tjejerna till Danmark.
Favoritplagg i garderoben just nu: Svårt, men det måste nog vara min nya klänning från H&M.
Längd: 168 cm
Byter gärna garderob med: Rachel Bilsons skulle jag inte tacka nej till.
Vanligast färgen på mina kläder: Alldeles för mycket svart, vitt och grått tyvärr.
I sommar kommer jag gå klädd i: Klänningar, shorts, slappa linnen och ballerinas.
Men absolut inte i: Man ska aldrig säga aldrig...
Min yngsta kusin heter: Molly, och hon är inte ens en månad.
Favoritmodellen just nu: Har alltid gillat Gemma Ward.
Byxa eller kjol: Beror på humör men för det mesta byxor.
Så många skor har jag: Alldeles för några!
Sminktips till allmänheten: Heller för lite än för mycket.
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja: Utan tvekan en märkesväskan. Antagligen en Bayswater eller en Edith.
Senast utlästa bok: Den sista i Gossip-girl serien.
På rasterna i skolan: Sitter vi på en bänk och spanar killar ;)
Jag tränar: Streetdance på fritiden men så blir det ju en hel del i skolan också.
Jag ville bli när jag var liten: Dagisfröken, men det har ändrats.
Pluggade på universitet/högskola: Så långt har jag inte kommit än.
Linje på gymnasiet: Estetiska programmet med inriktning dans. Jättekul! En linje där man får en bred utbildning(som  på sam) samtidigt som man får dansa. Kan det bli bättre?

Reko och Jere

image57
Reko(11):  "I bought this scarf last year. I like it because it's stylish. My jeans are Acne but Levi's and Lee are ok, too. I don't like bright colours. Next I would like to buy a white or grey WESC hoodie."
Jere(12): "I'm wearing jeans by Lee. The shoes gotta be Vans or Lacoste other brands are ugly. I would never wear rubber boots. We listen to r'n'b and rap. Uniq and Elastinen are the best."

Hur söta som helst, eller hur? Schysst stil för att bara vara 11-12 år. Jag gissar att de tycker om att shoppa tillsammans och inspireras nog en hel del av varandra.

Hel-looks

The last kiss



Varning! För alla er som älskar Rachel Bilson(eller som den karaktär hon spelar i O.C) rekommenderar jag inte denna film. Jag såg filmen bara för att jag visste att hon skulle vara med i den och filmen i sig var helt okej. Men Rachel spelar en tjej som förför en man som redan har flickvän som han dessutom väntar barn med. Och man kan inte bli annat än sur på henne och faktiskt tycka lite mindre om henne. Jag vet att det bara är en film men det känns väldigt annorlunda att se henne i en annan roll än som den söta och roliga Summer(som hon passar mycket bättre som).
Jag tror det kommer bli svårt för Rachel att ta sig ur O.C när det är över. Folk är så vana att se henne i den rollen. Det var säkert därför jag reagerade så negativt på hennes andra karaktär även om hon spelade "Kim" vädigt bra.

Solglasögon

image55

Nu när äntligen solen tittar fram är det ju även dags att ta fram solbrillorna. Och det brukar ju bli några nya solglasögon varje år. Här är min favoriter, budget och lyx.
Överst från vänster: Ray-Ban, H&M, Asos, Asos, Wedins, H&M, Tom Ford och Lindex.
Gillar dem röda från Wedins, kul med lite färg på näsan.

Rachel Bilson

image54
Hur lyckas hon med att se så fantastiskt bra ut hela tiden? Hon måste helt klart vara en av de vackraste i världen. Dessutom är hon en av mina främsta stilikoner och jag blir alltid imponerad när jag ser en bild på Rachel.
På den här har hon matchat skor med väska vilket jag gillar jättemycket. Ett par gråa jeans känns aktuellt nu till våren då man tröttnat på höstens och vinterns svarta.

Någon som vet vart man kan hitta gråa, snygga jeans?

Dagens

image53
Idag dumpade jag den tjocka vinterjackan och satte på mig en tunnare för att matcha vädret bättre.
Svart jacka - Vero Moda
Svart scarf - ?
Vit farfarströja - BikBok
Mörkblå jeans - Miss Sixty ( och av någon konstig anledning är dem med på nästan alla outfit bilder)
Svart oversize väska - H&M
Brouge skor - Din sko

Fredag

Yes, äntligen fredag! Solen skiner ute och humöret är på topp.
Ikväll ska jag va med världens finaste E och på lördag blir det antingen fest eller hemmakvälll och melodifestivalen med tjejkompisarna. Inte så ovanligt mot alla andra helger men kul ska det bli iallafall :)

Sofi Farhman

 Sofi är inte en av mina största stilikoner även om hon är otroligt duktig på det hon gör. Tyvärr känns det som om hon följer alla trender lite väl slaviskt och inte blandar in sin egen stil i det hela. Men den här outfiten tycker jag om! Den fina minikläningen i silver finns på MQ (så antaligen är det ett bra pris på den). Lägg även märke till de snygga neonrosa naglarna.
I like it all! 
                                                              

Loreals Happyderm

image50
Utseende: Rosa och tjejig. Snygg!
Pris: Runt 80 kronor, perfekt.
Övrigt: Den skjunker snabbt in i huden vilket är ett stort plus eftersom det kan vara väldigt jobbigt att gå runt med en kladdig mask i ansiktet. Trots att den "försvinner" snabbt känns huden återfuktad och väldigt len.
Betyg: 4/5

               


Fattig..

Det jobbigaste som finns är när man inte har några pengar kvar och det är flera veckor  tills man får nya. Och varför är det alltid så att man hittar hur mycket fina kläder, väskor och skor som helst när man inte kan köpa dem? Ett jobb är vad jag skulle behöva! 

Men det finns saker som gjort min trista onsdag lite bättre. Att jag fick sluta en och en halvtimma tidigare bara för att läraren var sjuk. Små saker kan verkligen få en på bättre humör!

Mischa Barton

image48

Mischa, looking good as always! Jag älskar kombinationen klumpiga klackar och söt klänning som Mischa bär upp utan problem. Snyggt med färgad krage till svart klänning.

Dagens

image45
Vit top - H&M
Vitt baslinne - H&M
Mörkblå jeans - Miss Sixty
Svarta brogueskor - Din Sko
Svart skinnväska - Indiska

Den annorlunda posen är till för att man ska kunna se skorna. Den konstiga bildkvaliten har jag ingen aning om varför den blev så.

Söndag

Söndagar har alltid varit den dagen då jag brukar pyssla om mig själv lite extra. Idag har jag bland annat gjort manikyr, lagt ansiktsmask, skrubbat hela kroppen och smörjt in mig med brun utan sol. En sån dag borde alla ha. En dag när man tar hand om bara sig själv.

Förresten tror jag att våren är på väg. Har varit soligt hela dagen och snön smälter sakta men säkert bort. Yes, jag längtar!

Nostalgi

193020-44
Här är vi innan festen.
E och E valde 60-talet och jag och A valde prickar och 50-tal. Riktigt kul att få klä ut sig ibland när man ska på fest!

Lista

Var på 50-60tals fest igår! En kompis fyllde 20 år, jättekul var det. Bilder kommer på de vackra klänningarna. Är otroligt seg nu och vad passar bättre då om inte en lista som jag lånade av någon annan bloggare.

Höger- eller vänsterhänt:
Vänster
Humör just nu: Bakis och trött
Favoritgodis: Marabou Daim
Kläder just nu: Gråa mjukisbyxor och hood 
Musik just nu: Igår var det ju Grease som gällde :)
Sommarplaner: Jobba, förhoppningsvis. Sola, bada och festa med kompisarna!
 Hur många kuddar sover du med: 2
Spelar du nåt instrument: Nej, tyvärr
Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska
Vem är viktigast för dig: Pojkvännen
Bio eller promenad: Bio
Är du kittlig: Jaa!
Snarkar du: Nej, pratar inte i sömnen heller.
Stjärntecken: Vädur 
Äckligaste insekten: Tycker inte om några insekter.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Att kunna vara osynlig
Vad vill du jobba som? För tillfället, journalist
Stökigt eller välstädat? Välstädat
Skulle du nånsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig livet!
Gillar du att sjunga? Ja, om ingen annan hör.
Anser du att du är stark? Beror på vem man jämför med, haha.
Vad gör du om du får hicka? Hoppas att den ska gå över.
Vad längtar du mest efter just nu? Att det ska bli vår!

Klänningar hos Nelly



Nelly har fått in en hel del snygga klänningar bland annat från märkena yaya, Ichi, Pepe jeans och Rules by Mary. Du hittar klänningarna här ovan och många andra här.

Veckans kap

I höstas bloggades det en hel del om den här skinnväskan
från Indiskaimage37. Kanske var det en av anledningarna till att
de tog slut så fort. Men nu upptäckte jag att de hade fått in ett nytt lager och jag slog till direkt på denna Edith inspirerade väska.
En skinnväska för 600 kronor är ju inte illa. Utan tvekan veckans kap! 

Kameran gör så att väskan ser mycket ljusare ut än vad den är i verkligeheten.


Bloggstrul

Jag blir så himla irriterad när bloggen krånglar och hänger sig hela tiden! Jättejobbigt när man har skrivt ett långt inlägg och sen går det inte att ladda upp. Ska försöka att lägga upp det jag skrev igår också. Om det går det vill säga.

Posh goes blonde

193020-36

Att Victoria Beckham skulle byta ut sin klassiska hårfärg mot en betydligt ljusare var ganska oväntat. Men resultatet blev ju rätt bra. Jag tycker att hon passar i det men som sagt; allt klär en skönhet.